Đorđević: Nismo imali pristup kakav se očekuje

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, posle pobede nad Austrijom, nije bio zadovoljan kako je ekipa pristupila meču u Beču, ali istakao da je ponosan što je do kraja verovala u trijumf.

Srbija je savladala Austriju 82:81 tako što je nadoknadila dvocifren zaostatak, odnosno trojkom mladog Alekse Avramovića 22 sekunde pre kraja i obezbedila plasman u naredni krug kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

"Košarka je takva igra, mi smo takmičari i nikada se ne predajemo, verovali smo u sebe do samog kraja i uspeli da pobedimo. Nismo igrali dobro, naročito u odbrani. Austrijski tim je bio spremniji na našu igru nego mi na njihovu. Ponosan sam na igrače što se nisu predavali, ali nikako nisam zadovoljan načinom na koji su ušli u meč", rekao je Đorđević posle utakmice, a prenosi KSS.

Prema njegovim rečima možda su neki košarkaši bili uljuljkani zbog pohvala.

"Ne kažem da smo potcenili tim Austrije, ali ono što sam video u svlačionici pred utakmicu, nije pristup koji se očekuje od reprezentativaca Srbije pred ovako važan meč. Možda su neki igrači bili uljuljkani pohvalama koje sam izrekao o njima, ali to nije dovoljno. Svaki igrač mora da se dokazuje protiv svakog protivnika i to je jedini ispravan pristup svakoj utakmici u ovim kvalifikacijama".

Đorđević se zahvalio navijačima kojih je u velikom broju bilo u Beču.

"Atmosfera je bila sjajna i izuzetno mi je drago zbog njih, što smo na kraju došli do ove teške pobede, oni su to zaslužili".

Junak meča Aleksa Avramović očekivao je težak duel sa Austrijancima.

"U prvom poluvremenu smo igrali loše, dozvolili smo im da igraju svoju igru. Na početku drugog dela primili smo mnogo lakih poena, dozvolili protivniku da ponovo napravi prednost. Ipak, verovali smo u sebe i u završnici napravili preokret. Veliko hvala publici koja nas je sjajno bodrila, ovo je pobeda za njih", zaključio je Avramović.

Srpski košarkaši sledeći meč u kvalifikacijama igraju u Gruziji 29. juna.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво