"Orlovi" poraženi u Frankfurtu

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u trećem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine od selekcije Nemačke sa 79:74.

Izabranici Aleksandra Đorđevića su bolje otvorili meč, kako u odbrani-tako i u napadu.

Srbija je imala 11 poena prednosti, ali su Nemci uspeli da uz nekoliko brzih poena prednost smanje na pet. Druga deonica poptuno je protekla u znaku Nemačke koja je nakon što je nadoknadila prednost Srbije iz prve četvrtine, u drugoj na momente i vodila.

Nemci su rafalnom paljbom sa linije za tri poena stvarali dosta problema odbrani reprezentacije Srbije, koja nakon većeg broja promašaja, nije poentirala ni nakon ofanzivnih skokova.

U trećoj deonici viđena je prava rezultatska klackalica. Obe selekcije su kao u ogledalu razmenjivale poene.

U poslednjoj četvrtini Nemačka dolazi do serije od 10:0 i najveće prednosti od sedam poena.

"Orlovi" su pokušali da nadoknade taj zaostatak, ali im do kraja meča to nije uspelo.

Todorović je promašio dva slobodna bacanja i napravio faul za ista u poslednjem minutu utakmice, što je i potvrdilo pobedu Nemaca. 

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Bencig sa 17 i Hartenštajn sa 11 postignutih poena.

U redovima Srbije najraspoloženiji bili su Raduljica sa 22 poena i Paunić sa deset i Jelovac sa devet poena.

Nakon tri meča Nemci imaju skor od isto toliko pobeda, dok selekcija Srbije ima dve pobede i poraz.

Tok meča:

21.19 – Kraj utakmice, pobeda Nemačke nad Srbijom od 79:74.

20.50 – Završena je treća četvrtina, Srbija vodi 59:57.

U trećoj deonici viđena je prava rezultatska klackalica. Obe selekcije su kao u ogledalu razmenjivale poene. Identično odgovarali jedni drugima kako poenima iz reketa, tako i sa linije za tri poena. Ipak Ilija Đoković je u poslednjoj sekundi treće četvrtine uspeo da pogodi za tri poena i reprezentaciji Srbije donese vođstvo.

20.30 – Nastavljen je meč.

20.15 – Završeno je prvo poluvreme nakon kojeg Srbija vodi sa 41:40. Najefikasniji u redovima naše reprezentacije su Raduljica sa 13 i Jelovac sa sedam poena, kod Nemaca 13 poena je postigao Bencig, šest Sejfert.

Druga deonica poptuno je protekla u znaku Nemačke koja je nakon što je nadoknadila prednost Srbije iz prve četvrtine, u drugoj na momente i vodila. Nemci rafalnom paljbom sa linije za tri poena stvaraju dosta problema odbrani reprezentacije Srbije, koja nakon većeg broja promašaja, ne poentira ni nakon ofanzivnih skokova.

19.51 – Nakon prvih deset minuta igre Srbija vodi sa 25:20. Izabranici Aleksandra Đorđevića su bolje otvorili meč, pre svega odbrambeno, ne dozvolivši Nemcima lake poene, dok su na drugoj strani na raznovrsne načine poentirali. U jednom trenutku Srbija je imala prednost od 11 poena, ali su domaći igrači uspeli da šutem za tri poena smanje razliku.

19.30 – Počeo je meč između selekcija Nemačke i Srbije, prvi posed ima naša reprezentacija.

19.20 – Košarkaši obe reprezentacije su izašli na teren, sledi intoniranje himni. Meč uskoro počinje.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се