KSS: Osuđujemo vandalizam, MUP je nadležan za istragu

Košarkaški savez Srbije saopštio je da je iznenađen skrnavljenjem trofeja Kupa Radivoja Koraća i da oštro osuđuje svaku vrstu vandalizma i nepoštovanje tradicije i imena legendarnog košarkaša.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak kako nepoznata osoba, bliska KK Partizan, sa trofeja nožem skida pločice sa grbom Crvene zvezde, nakon čega su crveno-beli to ocenili kao poraz srpske košarke i najavili da zbog toga neće budućem šampionu, ukoliko to bude neko drugi, dati prelazni trofej.

"KSS nema apsolutno nikakve veze sa tim činom i nećemo dozvoliti da taj sraman gest pojedinaca baci senku na sjajnu organizaciju završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, jednu od najboljih do sada, gde nije bilo nijednog sukoba navijača i nijedna baklja nije pala na teren", navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, KSS nije Ministarstvo unutrašnjih poslova, niti je nadležan da vodi istragu, a podržaće svaku inicijativu nadležnih organa u tom smeru.

"Činjenica je da su Predrag Danilović i Dejan Tomašević bivši igrači Partizana, ali je takođe činjenica i da je Danilović predsednik, a Tomašević generalni sekretar KSS. Stavljanje predsednika i generalnog sekretara u kontekst pripadnika jednog kluba je apsolutno neprihvatljivo za Košarkaški savez Srbije kao krovne organizacije koja štiti interese svih klubova", ističe se u saopštenju Saveza.

Iz KSS poručuju da ne smatraju svojim porazom to što je ove godine trofej osvojio Partizan, kao što je prethodnih godina trofej bio u rukama Crvene zvezde, Mega Leksa, FMP-a...

"Prelazni pehar namenjen šampionu Srbije neće ostati u vlasništvu bilo kog kluba i biće uručen klubu koji ga zasluži i osvoji na terenu", zaključuju iz KSS.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи