Oskrnavljen trofej Kupa Koraća, Zvezda traži odgovore

Košarkaški klub Crvena zvezda šokiran je video snimkom na kojem se vidi kako nepoznata lica skrnave trofej Kupa Radivoja Koraća. Klub zahteva od čelnika Saveza i KK Partizan hitan odgovor ko je akter ovog nezapamćenog skandala i sramote, navodi se u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

Na snimku koji se u toku dana pojavio na Jutjubu vidi se kako nepoznata osoba nožem skida pločice sa grbom Crvene zvezde, koja je prethodnih godina više puta bila pobednik Kupa. Autentičnost ovog snimka još nije potvrđena niti se zna kada i u kojim okolnostima je nastao.

"Crvena zvezda je kao višestruki osvajač nacionalnog kupa, sa ponosom u svojim prostorijama na Malom Kalemegdanu čuvao ovaj trofej. Hiljade i hiljade naših navijača slikali su se tokom prethodnih godina, sa trofejom koji nosi ime po legendi svetske i na prvom mestu, jugoslovenske i srpske košarke - Radivoju Koraću. I nikada nikome nije padalo napamet da skida pločice sa imenima drugih klubova osvajača trofeja, jer je bez obzira na sve rivalitete, razlike ili nesporazume - to istorija košarke ove zemlje!", navodi se u sopštenju Crvene zvezde.

Klub od predsednika i potpredsednika Saveza, bivših igrača Partizana, traži hitnu reakciju i objašnjenje srpskoj javnosti za ovaj neviđeni skandal.

Takođe, iz Zvezde ističu da neće dozvoliti da se ovaj skandal izjednači sa incidentom posle finala Superlige 2014. kada su njeni navijači "oteli" šampionski trofej, jer, kako navode, ovde je neko iz kluba dao trofej.

Ujedno, ističu da će prelazni pehar šampiona Srbije, koji je već tri godine u Zvezdinim prostorijama, ostati tamo bez obzira na ishod narednog finala kako ga niko ne bi skrnavio.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво