Zvezda i Partizan u finalu Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši Crvene zvezde braniće u nedelju titulu u Kupu Radivoja Koraća, pošto su u prvom polufinalnom duelu u Nišu savladali ekipu FMP-a sa 98:82. U drugom polufinalu Partizan je savladao ekipu Mega Bemaksa sa 89:79. Finale je na programu u Nišu u nedelju od 21.00.

Zvezda je bez prevelikih problema savladala FMP, treći put ove sezone, pa će u nedelju braniti trofej u Kupu osvojen prošle sezone.

U prvom poluvremenu gledali smo izjednačen duel, a crveno-beli su ključnu razliku napravili u drugoj polovini treće četvrtine.

FMP je smogao snage da u poslednjoj deonici smanji prednost rivala na pet poena, ali je Zvezda serijom trojki osigurala trijumf i na kraju ubedljivo savladala "pantere".

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dilan Enis sa 20 poena (sve u prvom poluvremenu), Bjelica je postigao 16, Ročesti 14, a Lazić 13 poena. Na drugoj strani Apić je postigao 21, a Čović 19 poena.

U drugom polufinalnom meču u Nišu, viđena je neizvesnija borba. Crno-beli su odoleli napadima Mege i na kraju slavili pobedu od 89:79.

Partizan je već u drugoj četvrtini stigao do dvocifrene prednosti, ali se Mega serijom od 11:0 vratila u utakmicu i na poluvreme otišla sa samo poenom zaostatka (42:41).

I u drugom delu crno-beli su vodili, predvođeni kapitenom Veličkovićem, ali se mlada ekipa Mege nije predavala i "disala za vrat" protivniku.

Ipak, Partizan je u poslednjoj deonici još jednom odbio napad Mege i zahvaljujući odličnom šutu za tri poena stigao do finala Kupa, gde će, kao i prošle sezone, igrati protiv Zvezde.

Vanja Marinković meč je završio sa 18 poena (pet trojki), Đorđe Gagić je postigao 14 (uz 13 skokova), dok je Veličković meč završio sa 12 poena, pet skokova i osam asistencija.

U timu Mege, Čančar je postigao 20, a Rebić 17 poena. 

Finale je na programu u nedelju od 21.00.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво