Novi Klivlend pokvario svečanost Bostona i poslao poruku

Košarkaši Klivlend kavalirsa deklasirali su ekipu Boston seltiksa u "Ti-Di Gardenu" u derbiju Istočne konferencije sa 121:99. Seltiksi su nakon meča povukli dres sa brojem 34 u čast nedavno penzionisanog Pola Pirsa.

Uz, gotovo uvek fantastičnog Lebrona Džejmsa, u prvom pojavljivanju u dresu Klivlenda blistali su Klarkson, Hil, Hud i Nens, igrači koji su pojačali tim iz Ohaja pre samo nekoliko dana putem trejdova.

Džejms je meč završio sa 24 poena, osam skokova uz deset asistencija. Klarkson je postigao 17, Smit i Hud po 15, dok su Hil i Osman postigli po 12 poena za Klivlend.

Najefikasniji u redovima Bostona bili su Rozir sa 21 poenom, Irving je postigao 18, a Moris poen manje.

Već od prvih minuta utakmice derbija Istočne konferencije Klivlend je pokazao da može da se "nosi" sa liderima Istoka. 

Kajri Irving vukao je "Kelte" sa jedne, dok je Džejms povlačio ključne poteze sa druge strane.

U drugoj četvrtini Klivlend je iskoristio prazan hod Bostona i došao do dvocifrene prednosti, sa kojom je otišao na pauzu za poluvreme.

Treća čevrtina bila je u potpunosti u znaku Kavalirsa, koji su nošeni energijom Klarksona, Huda i Nensa, uz Džejmsa kao organizatora stvorili najvećih 27 poena prednosti.

Do kraja meča Klivlend je bez mnogo problema i umaranja ključnih igrača priveo meč kraju i upisao veoma bitnu pobedu i poslao jasnu poruku najvećim liderima na Istoku. 

Klivlend je upisao svoju 33 pobedu u 55 mečeva i nalazi se na trećem mestu konferencije, dok je Boston drugi sa skorom od 40 pobeda i 18 poraza.

Nakon meča viđena je velika ceremonija i oduševljenje do tada ogorčenih navijača Seltiksa koji su pozdravljali legendu kluba Pola Pirsa, čiji je dres sa brojem 34 povučen iz upotrebe i dignut na zidove "Ti-Di Gardena".

Toronto je kao gost pobedio ekipu Šarlota sa 123:103 i izbio na prvo mesto na tabeli Istočne konferencije sa skorom od 39 pobeda i 16 poraza, dok je Šarlot deseti na Istoku sa 33 poraza i 23 pobede.

Atlanta je na svom parketu pobedila Detroit sa 118:115. 

Hoksi su upisali 18 pobedu u 57 odigranih mečeva i na deobi su poslednjeg mesta Istočne konferencije, dok je Detroit zabeležio 27 poraz i nalazi se na devetom mestu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво