Alimpijević: Prava timska pobeda

Trener Zvezde Dušan Alimpijević istakao je da je "timska igra pobedila jednu od najefikasnijih ekipa Evrolige".

Alimpijević je akcentovao veoma dobru timsku igru, kao i to da su njegovi izabranici dva puta bili bolji od jedne od najefikasnijih ekipa Evrolige.

"Sjajna utakmica i prava timska pobeda sa 22 asistencije. Dobra energija na skoku, igra u oba pravca. Primili smo 89 poena, ali mora da se kaže da je Armani teško držati na malom broju poena. To je najefikasnja ekipa u Evroligi. Igrači poput Gaudloka, Micova, Tiodora. Teško ih je čuvati i držati na razumnom broju poena. Pritom, treba uz svu potrošnju u odbrani održati svežinu za napad", rekao je Alimpijević.

"Dobiti dva puta ovakav tim je veliki uspeh. Oni su bili u uzlaznoj formi pre ovog meča, pružili su sjajne partije protiv Baskonije i Barselone, dobili su i veliko pojačanje u vidu Kuzminskasa, koji je, evo, protiv nas ubacio 17 poena", dodao je trener Zvezde.

Alimpijević je istakao veliki doprinos igrača sa klupe i iz drugog plana.

"Mislim da smo mnogo bolji jer su igrači sa klupe značajno bolji. Nije normalno da oni koji nose tim od starta održe kontinuitet celu sezonu, zato je važno da ovi mlađi popune taj prostor. Imam sve pohvale za igrače, a oni sve informacije prihvataju na pravi način. Vrlo sam zadovoljan celom ekipom", rekao je Alimpijević.

On je istakao da je ekipa nema pritisak uspeha u Evroligi, ali da to ne znači da se od nje odustaje.

"Dokle god postoji promil šanse za prolazak borićemo se kao da nam je to poslednje. Ali, mi od starta ističemo da nemamo pritisak u Evroligi i da nam je fokus na ABA", izjavio je Alimpijević nakon meča. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво