Mornar zaustavio Budućnost i povećao šanse za polufinale

Košarkaši Mornara su u Baru bili bolji od ekipe Budućnosti sa 85:81 u okviru 18. kola regionalne ABA lige i poboljšali svoje šanse u borbi za četvrto mesto koje vodi u završnu fazu takmičenja.

Barane su do bitne pobede u jednom od derbiju kola predvodili Vranješ sa 19 i Reli Ros sa 12 poena, dok su po 11 dodali Luković, Pavić i Mićović.

U redovima Budućnosti 22 poena postigao je Gordić, dok je 17 dodao Ivanović.

Veoma zanimljiv meč odigran je u Topolici gde su crnogorski timovi navijačima pružali dva različita poluvremena.

Nakon egala u prvoj četvrtini, domaćin je trojkama uspeo da se odlepi na devet poena prednosti, ali je do kraja prvog poluvremena Budućnost na krilima Gordića uspela da izjednači.

U veoma tvrđem drugom poluvremenu se bolje snašao Mornar, koji je uspeo da bude konstantno u prednosti, da bi potom sa dve trojke u poslednjoj deonici stekao ispotaviće se nedostižnu prednost.

Mornar je upisao svoju 11 pobedu u 18 odigranih utakmica i nalazi se na četvrtoj poziciji, sa dve pobede više od Partizana i bolji međusobni skor od crno-belih.

Partizan svoj meč igra protiv "večitog" rivala Crvene zvezde u ponedeljak.

Budućnost je prva sa skorom od 15 pobeda i tri poraza i ostaće na toj poziciji bez obzira na ishod meča Zvezde i Partizana, zbog boljeg međusobnog skora. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво