Teška povreda kolena i kraj sezone za Milana Mačvana

Košarkaš Bajerna i reprezentacije Srbije Milan Mačvan doživeo je tešku povredu kolena na meču Evrokupa protiv Zenita u Sankt Peterburgu, zbog koje će biti van terena do kraja sezone.

Srpski reprezentativac, koji je posle napada svog tima u trećoj četvrtini susreta, završio je na parketu, državši se za koleno.

Prve prognoze nisu bile dobre, a Mačvan je iznet sa terena na nosilima.

"Milan Mačvan je u bolnici i ide na pregled magnetnom rezonancom. Ova pobeda je lepa, ali je mnogo važnije da se on uskoro vrati u tim", navodi se u objavi Bajerna na Tviteru.

Kasnije se oglasio i sam Mačvan, koji je za Blic rekao da je za njega sezona definitivno završena:

"Stradali su mi prednji ukršteni ligamenti i meniskus. Imam otok. Sledi mi operacija i saniranje jednog i drugog. Videćemo kada ce biti operacija", potvrdio je Mačvan, koji će propustiti utakmice kvalifikacija za SP protiv Nemačke i Austrije u februaru.

Vodio je Zenit pred ulazak u poslednjih deset minuta rezulatom 62:52, ali im to nije bilo dovoljno za trijumf. Na kraju, rezultat je bio 78:76 za nemački tim, koji je veoma blizu plasmana u četvrtfinale takmičenja.

Kod domaćih Marko Simonović je za deset minuta ubacio tri poena, za goste, koje je sa klupe predvodio Saša Đorđević, blistao je Stefan Jović sa 14 poena i sedam asistencija, dok je Milan Mačvan do trenutka povrede ubacio devet poena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво