Srbi blistali u NBA noći

Košarkaši Denvera savladali su na svom terenu Portland, uz "dabl-dabl" Nikole Jokića. Sakramento poražen od Šarlota, uz solidnu partiju Bogdana Bogdanovića. Minesota bolja od Klipersa, Nemanja Bjelica odličan, dobra igra Miloša Teodosića.

Džamal Mari je predvodio Denver do pobede nad Portlandom sa 38 poena, ali je odličnu partiju pružio i Nikola Jokić.

Za 32 minuta na parketu, Jokić je ostvario "dabl-dabl" učinak – postigao 16 poena uz 12 skokova i pet asistencija. 

Lilard je bio najefikasniji u protivničkoj ekipi sa 25 poena, a bivši igrač Denvera Jusuf Nurkić takođe je ostvario "dabl-dabl" – 19 poena i 12 skokova. 

Šarlot je na svom terenu bio bolji od Sakramenta – 112:107. 

Kemba Voker je bio raspoložen u domaćoj ekipi, pošto je postigao 26 poena.

Skal Labisjer je postigao 23 poena za Sakramento, a srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović je ubacio deset poena, uz sedam asistencija i dve uhvaćene lopte u porazu svog tima.

U veoma zanimljivom duelu u Los Anđelesu, Minesota je savladala Kliperse sa 126:118.

Vigins je postigao čak 40 poena za pobednički tim, a Džef Tig 30. Nemanja Bjelica je imao vrlo zapaženu ulogu, pošto je postigao 18 poena, imao devet skokova i četiri asistencije. 

"Tripl-dabl" u ekipi Klipersa ostvario je Blejk Grifin – 32 poena, 12 skokova i 12 asistencija. 

Miloš Teodosić je postigao 15 poena, imao tri uhvaćene lopte i šest asistencija.

Košarkaši Atlante savladali su na svom terenu Jutu sa 104:90. Denis Šruder je postigao 20 poena u pobedi svog tima, dok je 17 za Jutu ubacio Alek Burks.

Hjuston je u Teksasu savladao Majami sa 99:90. Džejms Harden je postigao 28 poena, Kris Pol i Erik Gordon po 16. Hasan Vajtsajd je bio najefikasniji u ekipi Majamija sa 22 poena.

Memfis je savladao Filadelfiju sa 105:101. Mark Gasol je postigao 19 poena za Grizlise, dok je najbolji u poraženom timu bio Dario Šarić, koji je ubacio 22 poena uz deset skokova.  

Milvoki je na svom terenu savladao Finiks sa 109:105. Midlton je postigao 35 poena u pobedi svog tima, a Brogdon je dodao 32. Najefikasniji u Finiksu bio je Voren sa 23 poena.

Posle produžetaka, Nju Orleans je savladao Čikago sa 132:128. Kazins je postigao 44 poena za Pelikanse, deset više od Entonija Dejvisa.

"Bugi" je postao prvi igrač koji je postigao preko 40 poena i imao 20 ili više skokova i deset ili više asistencija još od 1972. godine i Karima Abdula Džabara.  

Grant i Robin Lopez su postigli po 22 poena za Bulse.

Košarkaši Dalasa savladali su Vašington sa 98:75. Barns je postigao 20 poena za Dalas, Bil 18 za Vašington. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара