Zvezda poražena u Tel Avivu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju u Tel Avivu od ekipe Makabija sa 89:75 u okviru 19. kola Evrolige. Naredni meč Zvezda 26. januara dočekuje ekipu Olimpijakosa.

Najefikasniji u pobedi Makabija bili su Džekson sa 22, Tajus sa 15 i Kejn sa 14 poena.

U redovima Zvezde istakli su se Bjelica sa 13 i Ročesti i Lesor sa po deset postignutih poena.

Zvezda i Makabi odigrali su meč u serijama, kojih je više imao Makabi.

Nakon boljeg starta domaćina Zvezda je odgovorila i uspela da odbrambeno zadrži veoma talentovani tim Makabija.

Ipak kada je odbrana Crveno-belih popustila, Makabi je dolazio do lakih poena u tranziciji i time kao što je to radio i sa ostalim timovima Evrolige dolazio do prednosti i svoje igre.

Crveno-beli su u jednom trenutku imali deficit od 21 poena, ali su uspeli da konsoliduju svoje redove, "zategnu" odbranu i vežu nekoliko dobrih i kreativnih napada i potpuno se vrate u meč.

Međutim u poslednjim momentima treće i na početku poslednje deonice Makabi je ponovo vratio dvocifrenu prednost, koju je do kraja meča bez većih problema održavao i upisao bitnu pobedu u borbi za narednu fazu takmičenja.

"Ponos Izraela" upisao je desetu pobedu u 19 odigranih mečeva i nalazi se na osmom mestu na tabeli, dok je srpski predstavnik zabeležio 12. poraz i trenutno je dvanaestoplasirani. 

Naredni meč Zvezda igra protiv Olimpijakosa na svom parketu 26. januara.

Tok meča:

21.49 – Kraj meča, pobeda Makabija 89:75.

21.26 – Oživela je Zvezda u trećoj deonici i uspela da preko nekoliko dobrih odbrana i lakih poena na drugoj strani deficit od 21 poena smanji na sedam, ali u tim momentima nisu crveno-beli pokazali koncentraciju. Dozvolili su da se Makabi "osvesti" u poslednja dva minuta poslednje deonice i dođe do nedopustivo lakih poena u tim momentima i četvrtinu ipak završi sa prednošću od 12 poena.

21.07 – Nastavljen je meč. 

20.51 – Nakon prvog poluvreme Makabi vodi sa 47:29. Najefikasniji u Makabiju su Tajus sa 11 i Kejn sa osam poena. Kod Zvezde sedam je postigao Enis, a poen manje Feldin.

Meč je dugo bio van svakog ritma i preteranog kvaliteta, što je odgovaralo Zvezdi koja je bila na početku deonice u egalu. Ipak do kraja druge četvrtine raspala se Zvezdina odbrana, a problemi u napadu su nakon povrede jedinog raspoloženog Džejmsa Feldina postajali sve veći, pa je Makabi došao do prepoznatljive igre u tranziciji i lakih poena u seriji, kojima su stigli do gotovo nedostižne prednosti.

20.25 – Završena je prva četvrtina nakon koje Makabi vodi sa 23:16. Nakon početnog odmeravanja snaga, Makabi je "dodao gas", serijom 7:0 stekao prednost i naterao Zvezdu na rani tajm aut. Uspeli su crveno-beli da uzvrate mini serijom, ali su potom gubili lopte, što je Makabi koristio da u tranziciji dođe do lakih poena.

20.05 – Počeo je meč. 

20.00 – Igrači obe ekipe izašli su na teren Menora Mivtahim arene, u toku je zagrevanje.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи