Himki savladao Zvezdu u Beogradu

Crvena zvezda – Himki 70:79. Košarkaši Crvene zvezde doživeli su novi poraz u elitnom takmičenju, pošto su u meču 18. kola Evrolige na svom terenu poraženi od ruskog Himkija. Odlične partije Ročestija i Dangubića nisu bile dovoljne da se zaustavi razigrana ekipa predvođena Aleksejem Švedom i Stefanom Markovićem. Sledeći meč crveno-beli igraju već u četvrtak u Tel Avivu protiv Makabija.

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su 11. poraz u Evroligi, pošto su u meču 18. kola na svom terenu izgubili od Himkija sa 79:70.

Izabranici Dušana Alimpijevića tako su značajno umanjili šanse da se nađu među osam najboljih ekipa u takmičenju, ali do kraja ligaškog dela ostalo je još 12 utakmica, u kojima će Zvezda pokušati na napravi čudo.

Crveno-beli su dobro počeli meč protiv Himkija, naročito zahvaljujući Dangubiću koji je u prvih pet minuta pogodio četiri trojke.

Rusi se bude pod dirigentskom palicom Alekseja Šveda, ali Zvezda na poluvreme odlazi sa šest poena prednosti (37:31).

Treći deo obeležile su česte promene vođstva dva tima, a u poslednju četvrtinu Zvezda je ušla sa prednošću od dva poena.

Ipak, poslednja četvrtina u potpunosti je pripala gostima iz Moskeve, koji su u jednom trenutku stigli i do dvocifrene prednosti.

Tejlor Ročesti meč je završio sa 27 poena (trojke 5/8), dok je Dangubić odigrao jednu od najboljih partija u crveno-belom dresu sa 20 poena.

U pobedničkom timu najbolji je bio Šved sa 29 poena, Anderson je dodao 14, a Tomas 11. Stefan marković meč je završio sa sedam poena i šest asistencija.

Crveno-beli naredni meč igraju već u četvrtak, kada će u Tel Avivu igrati meč protiv Makabija.

Ovako je protekao meč: 

20.48 – Kraj meča, Himki je savladao Zvezdu sa 79:70.

Loše je odigrala Zvezda završnicu utakmice, što je Himki iskusno iskoristio i stigao do nove pobede u Evroligi. 

20.35 – Ušli smo u poslednjih pet minuta, a Himki vodi sa 67:62.

Teško Zvezda pronalazi rešenja u napadu, dok Himki ima više igrača raspoloženih za igru. 

20.23 – Posle tri odigrane četvrtine, Zvezda vodi protiv Himkija sa 54:52.

Smenjivale su se ekipe u vođstvu, ali Ročesti donosi Zvezdi prednost pred poslednjih deset minuta. Upravo je Amerikanac najefikasniji na meču sa 20 poena, Dangubić je još na 18. Šved je postigao 18, a Anderson 10 poena za Himki.

20.13 – Sredina igre u trećoj deonici, nerešeno je 43:43.

Dobro je ruski tim ušao u drugo poluvreme, poveo sa četiri poena prednosti, ali se Zvezda vraća u igru poenima Bjelice i Ročestija sa linije za slobodna bacanja. 

20.04 – Nastavljen je meč. 

19.49 – Nakon 20 minuta košarke, crveno-beli imaju prednost od šest poena (37:31). U nekim momentima ta prednost je bila i dvocifrena, ali je ruski tim pokazao, pre svega, dovoljno mentalne stabilnosti da se vrati u susret.

Dangubić je odigrao možda i najbolje poluvreme u crveno-belom dresu i najefikasniji je sa 18 poena, dok je Ročesti dodao 13. U ruskom timu najbolji je Aleksej Šved sa 11 poena. 

19.34 – Sredina igre u drugoj četvrtini, Zvezda vodi 27:23.

Skoro četiri minuta crveno-beli nisu postigli koš, što Himki koristii da stigne do izjednačenja, ali Ročesti trojkom donosi novu prednost domaćinu. 

19.21 – Posle prve četvrtine Zvezda vodi sa 21:14.

Dangubić ubedljivo najefikasniji na meču sa 12 poena, na drugoj strani Šved je postigao šest. Malo poena u drugom delu prve četvrtine, ali ono što je najvažnije je da Zvezda ima prednost. 

19.07 – Početak utakmice obeležio je Nemanja Dangubić, koji je pogodio već četiri trojke, pa crveno-beli vode sa 14:8. 

19.00 – Počeo je meč u Beogradu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи