Poraz Zvezde u Istanbulu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u okviru 17. kola Evrolige od ekipe Efesa na gostovanju sa 104:95. Naredni meč crveno-beli igraju 16. januara protiv Himkija na svom terenu.

Najefikasniji u redovima domaćina bili su Dragić sa 24, Mekalum sa 20 i Danston sa 13 poena.

Kod Zvezde najraspoloženiji bili su Bjelica sa 15, Ročesti sa 14 i Jovanović sa 13 poena na meču.

Zvezda i Efes odigrali su meč sa velikim brojem poena, što je ipak rezulat loših odbrana na obe strane.

Tim iz Turske je u prednosti bio tokom čitavog meča, a iako je u nekoliko navrata uspela da priđe na dva ili četiri poena razlike, Zvezda nije uspela da ozbiljnije zapreti Efesu, koji je bez problema priveo meč kraju.

Nakon 17 odigranih utakmica, Zvezda ima skor od sedam pobeda i deset poraza i nalazi se na 11. poziciji na tabeli, dok je Efes upisao petu pobedu uz 12 poraza i nalazi se na 15. mestu.

Naredni meč Zvezda igra 16. januara u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv ekipe Himkija. 

Tok meča:

20.28 - Kraj meča, pobeda Efesa nad Zvezdom – 104:95.

20.00 – Nakon tri četvrtine, rezulat je 77:71 u korist domaćina. Još jedna deonica sa većim brojem poena na obe strane, ali još jedna deonica koju dobija Efes. Ponovo se turski tim odvajao, ali nije uspevao da se odbrani od naleta Zvezde. Crveno-beli su uspeli da dođu do dva poena zaostatka, ali je domaćin uspeo da stekne veću prednost, sa kojom ulazi u poslednju četvrtinu.

19.35 – Nastavljen je meč.

19.20 – Završeno je prvo poluvreme, Efes vodi sa 50:46. Najefikasniji u redovima domaćina bili su Dragić sa 11, Danston sa deset i Simon sa osam poena. Kod Zvezde Ročesti i Bjelica postigli su po osam, dok su po šest postigli Lesor i Feldin.

Druga četvrtina protekla je u znaku slabijih odbrana na obe strane. Efes je imao i 13 poena prednosti, ali je loše zatvorio poluvreme i dozvolio Zvezdi da se vrati u meč. Crveno-beli izašli su iz napadačke krize i pred odlazak na odmor smanjili deficit na četiri poena.

18.50 – Završena je prva četvrtina, nakon koje Efes vodi sa 22:21. Poprilično izjednačena prva deonica odigrana je u Istanbulu. Obe ekipe su slabije defanzivno otvorile meč, a napadački dodavale gas kako je vreme prolazilo. Najefikasniji na obe strane su veterani Bjelica i Simon sa po osam poena. 

18.30 – Počeo je meč.

18.25 – Košarkaši obe ekipe izašli su na parket dvorane "Sinan Erdem", u toku je zagrevanje i meč uskoro može da počne.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво