Читај ми!

Revolveraški obračun u "Morači" pripao Budućnosti

Košarkaši Budućnosti savladali su u Podgorici Crvenu zvezdu sa 92:86 (22:27, 25:15, 26:25, 19:19) u derbi utakmici 15. kola ABA lige i ponovo preuzeli lidersku poziciju. Podgorički tim pogodio 16 "trojki" iz 23 pokušaja!

Podgoričani su slavili pobedu i na startu sezone u Železniku i sada su sami na vrhu sa skorom 13-2, dok je Zvezda pala na treće mesto sa učinkom 12-3, koliko ima i Cedevita.

Izabranici Aleksandra Džikića imali su sjajno šutersko veče, pogodili su 16 trojki iz 23 pokušaja, a najefikasniji su bili Nikola Ivanović sa 18 i Kajl Gibson sa 17 poena.

Kod Zvezde, Tejlor Ročesti postigao je 19, Pero Antić 14, a Nemanja Dangubić 12 poena. Matijas Lesor postigao je devet poena uz sedam skokova, a Dilan Enis ubacio je osam poena.

U narednom kolu Budućnost gostuje kod Mege, a Zvezda dočekuje Cedevitu.

Tok meča:

18.47 – Kraj, Budućnost je pobedila Crvenu zvezdu sa 92:86.

18.24 – Posle 30 minuta košarke, Budućnost i dalje u prednosti – 73:67. Zvezda je odgovorila na agresivnost domaćem timu, ali i dalje nema rešenja za spektaluran šut za tri poena domaćina 13/15! Ni Zvezda ne šutira loše sa te distance, naprotiv (8/15), ali to za sada nije dovoljno za više od minus šest.

17.44 – Poluvreme, Budućnost vodi protiv Crvene zvezde sa 47:42. Serijom od 11:0 u prva četiri minuta druge deonice, "đetići" su preuzeli vođstvo, koje su održavali do odlaska na odmor. Veliku zaslugu za to duguju neverovatnom šutu za tri poena (9/12), kao i velikom broju izgubljenih lopti (šest u drugoj deonici, ukupno sedam) Zvezde. Odličnu utakmicu igra Kajl Gibson, strelac 15 poena za domaći sastav, dok je kod gostiju Ročesti ubacio 11. 

17.18 – Završena je prva četvrtina u "Morači", Zvezda vodi sa 27:22. Veoma efikasna utakmica za sada, obe ekipe vrlo raspoložene u šutu spolja, pa smo za deset minuta videli čak devet trojki (5:4 za domaći tim). Ipak, Zvezda je nakon boljeg početka i u finišu bila bolja i koncentrisanija, te je u prednosti od pet poena.  

17.00 – Počeo je meč...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво