Zvezda na krilima Davidovca srušila Žalgiris

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na svom parketu ekipu Žalgirisa sa 77:65 u okviru 16. kola Evrolige. Naredni meč crveno-beli igraju 12. januara protiv ekipe Efesa u Istanbulu.

Najefikasniji u redovima Zvezde bili su Ročesti sa 16, Davidovac sa 13 i Enis sa 12 postignutih poena. Dangubić je dodao devet, a Bjelica sedam poena.

Kod Žalgirisa najraspoloženiji su bili Pengos sa 19 i Jankunas sa deset poena.

Veoma pre svega fizički naporan meč odigrali su Zvezda i Žalgiris u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Obe ekipe su igrale veoma čvrste odbrane, uz dosta kontakta, što je odgovaralo Zvezdi, koja nije htela da se napadački nadigrava sa najprijatnijim iznenađenjem u Evroligi ove sezone.

Nakon veoma neizvesnog prvog poluvremena, Zvezda je uspela da kreativnijim napadima u trećoj deonici dođe do prednosti, prednonsti koju je Žalgiris ipak u prvom napadu poslednje četvrtine sustigao.

Ipak u poslednjoj deonici na krilima Dejana Davidovca, koji je blistao na parketu u svakom segmentu igre Zvezda je prelomila uporne rivale. Uspeo je Davidovac da za kratko vreme pogodi tri trojke, dva puta zaustavi protivnika Vajta blokadom na obruču, zabeleži jedan ofanzivni i jedan defanzivni skok i bude siguran sa linije za slobodna bacanja i donese Zvezdi prednost od 12 poena.

Do kraja meča crveno-beli su mirno i sigurno priveli meč kraju i upisali bitnu pobedu u borbi za plasman u narednu fazu takmičenja.

Zvezda je upisala svoju sedmu pobedu u 16. odigranih mečeva i nalazi se na deobi devetog mesta, dok je Žalgiris upisao sedmi poraz i nalazi se na deobi četvrtog mesta.

Naredni meč Crvena zvezda igra 12. januara u Istanbulu protiv Efesa, dok Žalgiris igra protiv Makabija.

Tok meča:

20.57 – Kraj meča. Pobeda Crvene zvezde nad Žalgirisom 77:65.

20.24 – Nakon tri deonice Zvezda vodi sa 48:45. Treća četvrtina protekla je u znaku Crvene zvezde koja je uspela da veže nekoliko kvalitetnih napada iz kojih je poentirala, ali na njihovu veliku žalost nije uspela da stekne osetniju prednost, pa je Žalgiris čvrstom odbranom, koju im je dozvolila sudijska trojka i poenima u tranziciji uspeo da se rezultatski vrati u meč.

20.02 – Nastavljen je meč u dvorani "Aleksandar Nikolić".

19.47 – Završeno je prvo poluvreme, Zvezda vodi sa 33:31. Najefikasniji u redovima crveno-belih su Ročesti sa deset, Enis sa sedam i Dangubić sa pet postignutih poena. Kod Žalgirisa Pangos je postigao deset, a Milaknis pet poena.

Ni u drugoj deonici nije viđena "kiša poena", već se nastavio trend igranja veoma čvrste odbrane na obe strane. Nakon dvadeset minuta igre, obe ekipe uz dosta napora dolaze do poena, a nakon rezultatske klackalice, domaćin je do prednosti pred odlazak na poluvreme došao poenima Ročestija.

19.21 – Završena je prva četvrtina, nakon koje Žalgiris vodi s a18:16. U dvorani "Aleksandar Nikolić" odigrana je veoma tvrda prva deonica sa malim brojem poena. Nakon dobrog starta crveno-belih, sa osam poena Pengos je "uveo" Žalgiris u meč, da bi od njega lidersku palicu preuzeo Udrih. 

19.00 – Počeo je meč, prvi posed ima ekipa Crvene zvezde.

18.55 – Igrači obe ekipe su predstavljeni na parketu, uskoro počinje meč u punoj dvorani "Aleksandar Nikolić".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи