Tomas debituje za Klivlend: Spreman sam da budem to što jesam

Plejmejker Klivlend kavalirsa Ajzea Tomas debitovaće na meču protiv Portlanda i stupiti na teren nakon što je propustio završnicu prošle i 36 utakmica ove sezone zbog povrede kuka.

Tomas je trejdovan iz Bostona u Klivlend zajedno sa Džejom Krauderom i Anteom Žižićem za Kajri Irvinga. 

Ajzea je veoma specifičnu povredu kuka zadobio u prošlosezonskom plejof meču sa upravo Klivlendom, a kako je saopštio tim iz Ohaja, Tomas će zabeležiti dugo čekani debi protiv ekipe Portlanda u noći utorka na sredu, uz restrikciju minuta. 

"Dugo smo čekali da se to desi i sada je taj momenat napokon došao. Znam koliko je naporno vežbao i bio uz sve ove momke od početka sezone. Želim da vidim kako će se snaći na terenu, kako će izgledati u samom meču, koji se dosta razlikuje od treninga. Akcenat će biti na prodorima u reket, brzini, ekplozivnosti i njegovoj sposobnosti da postiže poene. Mislim da je on igrač koji toliko toga može da doprinese ekipi i svi u timu smo od prvog dana uzbuđeni što je Ajzea igrač Klivlenda", izjavio je trener Kavsa Tajron Lu.

Tomas je izjavio kako u njegovom oporavku "nije bilo prečica" i da je dobio zeleno svetlo kako trenerskog tima, tako i saigrača da pokaže šta zna na terenu.

"Previše dugo čekam na ovo, ali takva je bila povreda. Sa ekipom sam prošao sve treninge, na svakom meču bio na klupi, bodrio ih, ali i studirao njihove poteze. Znam svoje zaduženje, a primarno je da loptu šutiram i pogađam u koš, toliko je jednostavno. Samo hoću da izađem na teren, kreiram i pravim ispravne poteze kako bih i sebi i drugima stvaro priliku da postignu koš", rekao je Tomas.

"Moji saigrači su sjajni momci, dočekali su me otvorenih ruku i dali zeleno svetlo da šutiram. Čak i na treningu mi govore da prestanem da dodajem previše već da postižem poene. Mnogo mi je lakše da budem ono što jesam kada imam takvu podršku. Pritom, uz sebe na parketu ću imati najboljeg igrača na svetu, dodao je plejmejker Klivlenda. 

28-godišnji plejmejker je draftovan 2011 godine kao poslednji pik na draftu te godine, a tokom karijere nastupao je za Sakramento, Finiks i Boston pre nego što je trejdovan u Klivlend.  

Prošle sezone je u dresu Seltiksa beležio najbolje brojke u karijeri sa po 29 poena po meču uz procente šuta iz igre od 46 odsto.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво