Zvezda se mučila, ali slavila u Baru za prvo mesto

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na gostovanju ekipu Mornara iz Bara sa 82:74 u okviru 12. kola regionalne Aba lige, čime su preuzeli lidersku poziciju na tabeli.

Najefikasniji u pobedi Zvezde bili su Janković i Feldin sa po 18 postignutih poena, 13 je postigao Ročesti, a deset dodao Davidovac.

Kod domaćina najraspoloženiji bili su Luković sa 18 poena, Nidam sa 15 i Ros sa 14.

Mornar je veoma dobro ušao u meč i potpuno šokirao Zvezdu u prvoj deonici u kojoj je tim iz Bara imao 13 poena prednosti.

Ipak branilac trofeja Aba lige je uspeo da pre svega defanzivno pojača tempo, a potom i preko veoma raspoloženog Jankovića u napadu sustigne prednost domaćina i povede do kraja poluvremena. 

U drugom poluvremenu Zvezda je igrala njoj prepoznatljiviju igru, sve više povećavala prednost u trećoj, a održavala u poslednjoj deonici.

Debi u crveno-belom dresu zabeležila je i nova akvizicija Zvezde Dilan Enis, koji je proveo nešto manje od tri minuta, za kojih je uspeo da pogodi jedno slobodno bacanje.

Zvezda je upisala sedmu uzastopnu, a desetu ukupno pobedu u Aba ligi, čime se izjednačila sa Budućnosti po skoru, ali zbog bolje koš razlike crveno-beli se nalaze na prvom mestu na tabeli.

Naredni meč u regionalnom takmičenju Zvezda igra 25. decembra u Sremskoj Mitrovici protiv ekipe Mege, dok Mornar dva dana ranije gostuje u Beogradu protiv Partizana.  

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво