Crveno-beli u Baru za povratak na prvo mesto ABA lige

Košarkaški Crvene zvezde nakon velike pobede u Valensiji u Evroligi, gostuju Mornaru od 19 časova u Baru i imaju priliku da se pobedom vrate na čelo ABA lige.

Meč u rasprodatoj dvorani "Topolica" počinje u 19 sati, a crveno-beli su na taj duel doputovali uz puno problema i sa zakašnjenjem, koje je prouzrokovalo loše vreme i otežani uslovi na evropskim aerodromima.

Tim Dušana Alimpijević je, čini se, ušao u pravu formu, i pored tri vezana trijumfa u najjačem evropskom takmičenju ima i šest uzastopnih pobeda u regionalnom prvenstvu.

"I pre početka ove mini turneje od tri gostovanja i pre pobede nad Valensijom, utakmicu sa Mornarom obeležio sam kao izuzetno važnu. Svesni smo značaja duela i to na gostovanju u borbi za poziciju i prednost domaćeg terena. Zato utakmici sa Mornarom, dobrim timom pristupamo sa najvećim oprezom. To je ekipa u kojoj se ističe nekoliko igrača: Nidam, Mićović, Luković, Vranješ... svakoga mogu da poremete ukoliko nespreman dočeka tu utakmicu. Ova liga pokazuje da morate da dajete maksimum u svakoj utakmici jer, to je i dosadašnji tok takmičenja pokazao, svako svakoga može da pobedi. Mi u ovaj važan meč ulazimo nakon teškog puta i praktično bez treninga, ali nadam se da ćemo biti na visini zadatka i pobediti", rekao je trener crveno-belih.  

Dodatan motiv umornoj ekipi sa Malog Kalemegdana sigurno će biti i poraz Budućnosti u Zadru, pa će eventualna pobeda u crnogorskoj luci aktuelnom šampionu doneti i prvo mesto na tabeli.

Prvi duel dva tima na otvaranju sezone u Beogradu pripao je domaćoj ekipi (88:77), a valja dodati da je Zvezda dobila sva četiri dosadašnja meča sa Mornarom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво