Читај ми!

Odličan debi Čanka, Partizan se raspucao protiv MZT-a

Partizan – MZT 112:94. Nenad čanak uspešno je debitovao na klupi Partizana, pošto su crno-beli u meču 12. kola Jadranske lige na svom terenu savladali ekipu MZT-a. Andrić brojao do 29 poena, dabl-dabl Vilijams-Gosa. Partizan u prvom poluvremenu postigao 69 poena.

Ako se po jutru dan poznaje, Nenad Čanak će obradovati navijače Partizana. U prvom meču na klupi crno-belih, nekadašnji pomoćnik Aleksandra Džikića zabeležio je pobedu, i to ne bilo kakvu – Partizan je savladao MZT sa 112:94.

Već sredinom prve četvrtine bilo je jasno da igrači Partizana imaju veći motiv od protivnika, o kvalitetu je verovatno izlišno i govoriti.

Za razliku od nekih prethodnih mečeva, "iskočili" su igrači za koje se znalo da su talentovani, ali do sada nisu pružali partije kakve od njih očekuje armija navijača crno-belih.

Prvo poluvreme obeležio je Aleksandar Aranitović, koji je pogodio pet trojki i nagovestio da su problemi sa povredama prošlost, a da bi nekada jedan od najtalentovanijih kadeta Evrope mogao da bude važan šraf u Čankovoj postavci igre.

Drugo poluvreme proteklo je u znaku Mihajla Andrića, koji je takođe postigao pet trojki i meč završio sa fantastičnih 29 poena.

Ako se tome dodaju učinci Vilijams-Gosa (12 poena, deset asistencija), Milera (17 poena, šest asistencija), kao i odlične role Novice Veličkovića i Marka Pecarskog, jasno je da Partizan timskom igrom može mnogo više nego što je pokazao u dosadašnjem delu sezone.

Gosti su "zapretili" samo u drugom delu treće deonice, kada su prednost domaćih, koja je u jednom trenutku iznosila 32 poena, smanjili na 15-ak, serijom trojki.

U jednom trenutku izgledalo je kao da će crno-beli uspeti da obore rekord takmičenja po broju datih poena (122 poena Zadra protiv Bosne), ali je u finišu meča opao tempo igre, a čini se da su domaći i bili zadovoljni visokim vođstvom. 

Partizan je meč završio sa odličnim procentima šuta (za dva poena 75%, za tri 54%), što bi moglo da raduje ekipu pred nastavak takmičenja.

Treba istaći i da su igrači Partizana na teren istrčali u majicama sa likom Harisa Brkića, jer se juče navršilo 17 godina od tragične smrti jednog velikog čoveka i košarkaša.  

Partizan je zabeležio šestu pobedu u ABA ligi, uz isto toliko poraza, i trenutno je na četvrtom mestu, koje vodi u plej-of.

Ovako je protekao meč u Beogradu: 

20.41 – Kraj meča, Partizan je savladao ekipu MZT-a sa 112:94. 

20.33 – Sredina igre u poslednjoj deonici, Partizan vodi 105:83.

Crno-beli su već početkom poslednje četvrtine stigli do "stotke", pa sada samo odrađuju posao u utakmici koja je odavno rezultatski rešena.

Andrić nastavlja da "rešeta" protivnički koš, stigao je do 29 poena (trojke 5/7). 

20.23 – Posle tri četvrtine, Partizan vodi sa 88:70.

Imali su crno-beli više od 30 poena prednosti, ali su posustali u finišu trećeg dela, što MZT koristi i serijom trojki smanjuje rezultat.

Andrić najefikasniji u domaćem timu sa 18 poena, Aranitović je dodao 17, Miler 13, Vilijams-Gos 12, a Veličković 11. Na drugoj strani, ubedljivo najefikasniji je Trajkoviski, dok su po devet poena pogodili Pavličević, Sokolov, Lalić i Stojanoviski. 

20.12 – Sredina igre u trećoj četvrtini, Partizan vodi 82:54.

Nastavljaju crno-beli gde su stali u prvom poluvremenu, sada se raspucao Andrić, koji je stigao do 16 poena. Partizan i dalje odlično šutira za tri poena (11/17) i čuva ubedljivu prednost iz prvog dela. 

20.03 – Nastavljen je meč. 

19.48 – Poluvreme, Partizan vodi 69:42.

Neverovatno poluvreme za crno-bele, na krilima Aleksandra Aranitovića koji je postigao 17 poena (trojke 5/6) i Vilijams-Gosa (12 poena i sedam asistencija). Miler je dodao 11 poena, Veličković i Andrić po osam.

Partizan trojke šutira 8/12, slobodna bacanja 17/18. Crno-beli su zabeležili čak 14 asistencija, uz samo tri izgubljene lopte. 

19.34 – Sredina igre u drugoj četvrtini, Partizan vodi 50:32.

Nastavlja Partizan da puni koš protivnika, raspucao se Aranitović sa 11 poena (trojke 3/3). Vilijams-Gos je na osam, Pecarski i Andrić postigli su po sedam poena. 

19.24 – Posle prve četvrtine, Partizan vodi protiv MZT-a sa 32:19.

Odlična napadačka igra crno-belih u prvih deset minuta. Domaći trojke šutiraju 5/6, što je, uz veliki broj slobodnih bacanja, glavni razlog ubedljivog vođstva.

Vilijams-Gos ima osam peona i četiri asistencije, Aranitović šest, Veličković pet poena. Na drugoj strani Lalić i Spasojević postigli su po pet. 

19.12 – Sredina igre u prvoj četvrtini, Partizan vodi 15:14.

Gosti su bolje ušli u meč, poveli sa 8:2, ali crno-beli se trojkama Aranitovića i Vilijams.Gosa vraćaju u igru i stižu do prednosti. 

19.00 – Počeo je meč u Beogradu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво