Читај ми!

Sjajan povratak Jokića, Teodosić pauzirao

Srpski internacionalac Nikola Jokić vratio se na teren dvostrukim dvocifrenim učinkom u dramatičnoj pobedi Denvera nad Nju Orleansom sa 117:111. LA Klipersi bez Miloša Teodosića poraženi u Vašingtonu sa 100:91. Gostujuća Oklahoma posle čak tri produžetka savladala Filadelfiju sa 117:111.

Iako je Nju Orleans poveo od starta utakmice, Denver je uspeo u finišu meča da sustigne razliku i izbori produžetak.

U produžetku je Denver uspeo da načini preokret za konačnih 117:111.

Nikola Jokić je imao odličan povratak na teren uz dvostruki dvocifren učinak sa 13 poena, 11 skokova i četiri asistencije, za nešto više od 22 minuta igre.

U njegovom timu najefikasniji su bili Gari Haris sa 21 i Trejl Lajls i Vil Barton sa po 18 poena.

Još dramatičnija završnica odigrana je u duelu Filadelfije i Oklahome koji su gosti posle čak tri produžetka dobili sa 119:117.

Gostujuća Oklahoma je u finišu utakmice ušla sa velikom prednošću i kada se učinilo da će sigurno odneti pobedu, domaćini su uspeli da izbore nerešen rezultat za prvi produžetak.

To je bio samo početak drame, ni u dodatnih pet minuta nije dobijen pobednik, već se ušlo u drugi a potom i u treći produžetak. Ključne poene, na devet sekundi pre kraja postigao je Andre Roberson i obezbedio pobedu gostujućoj ekipi.

Tim je predvodio Rasel Vesbruk koji je ostvario 11. tripl-dabl u sezoni, sa 27 poena, 18 skokova i 15 asistencija.

Karmelo Entoni i Pol Džordž su ga pratili sa po 24 poena, Rejmond Felton je sa klupe ubacio 14.

Kod Filadelfije, najbolji je bio Džoel Embid sa 34 poena, osam skokova, šest asistencija, a Dario Šarić je imao učinak od 16 poena, osam skokova i četiri asistencije.

LA Klipersi su poraženi u Vašingtonu sa 100:91, a u njihovim redovima nije bilo Miloša Teodosića koji je morao da načini pauzu posle dva odigrana meča po povratku na teren.

Čikago je nakon očajnog starta sezone nastavio seriju dobrih igara ovoga puta savladavši Milvoki u petoj uzastopnoj pobedi sa 115:109.

Nikola Mirotić je ponovo bio odličan sa 22 poena i osam skokova, istakli su se i Bobi Portis sa 27 poena i 12 uhvaćenih lopti, te Robin Lopez sa 18 i Kris Dan sa 17 poena.

U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Janis Adetokumbo sa 29 poena i 16 skokova.

Memfis je boljom igrom u drugom poluvremenu došao do pobede protiv Atlante sa 96:94, a predvodio ga je Tajrek Evans sa 22 poena.

U derbiju Teksasa, Hjuston je sigurnom igrom trijumfovao nad San Antonijom sa 124:109, predvođen Džejmsom Hardenom i Krisom Polom, koji su postigli po 28 poena.

Portland je savladao Orlando sa 95:88, a predvodili su ih Lilard sa 21 i Si Džej Mekalum sa 20 poena, dok je Jusuf Nurkić bio solidan sa devet poena, 11 skokova, tri asistencije.

U poraženom timu ubedljivo najbolji bio je Nikola Vučević koji je zabeležio dabl-dabl od 26 poena i 14 skokova.

Srpski centar Boban Marjanović je ponovo presedeo na klupi ceo meč i pobedu Detroita nad Indijanom od 104:98.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара