Bogdanović veoma dobar u porazu Kraljeva, igrao i Marjanović

U noći između nedelje i ponedeljka na parketima NBA dvorana našla su se četiri tima za koje nastupaju srpski košarkaši. Jedinu pobedu je ostvarila Minesota, ali bez Nemanje Bjelice u timu. Bogdan Bogdanović je ponovo odigrao kvalitetnu partiju, Nikole Jokića nije bilo u sastavu Denvera zbog povrede, dok je Boban Marjanović igrao pet minuta za tim Detroita, a za to vreme je postigao dva poena.

Toronto Reptorsi su stigli u prestonicu Kalifornije i jasno pokazali zašto su jedna od ekipa koja igra najkvalitetniju košarku u NBA ligi. Kingsi su prednost imali samo u jednom momentu na susretu, a ona nije prešla jedan poen. Svaku četvrtinu dobio je Toronto (22:17, 32:29, 25:21, 23:20), u čijim redovima je najbolji bio Demar Derozen sa 25 poena i devet asistencija.

Najefikasniji u redovima Sakramenta bio je Zek Rendolf sa 18 poena i 11 skokova.

Bogdan Bogdanović je bio u startnoj petorci Kingsa, a za 29 minuta u igru postigao je 15 i imao je po jedan skok i asistenciju.

Detroit Pistonsi nisu izdržali nalet zahuktalih Boston Seltiksa (91:81). Tobajas Heris je imao 19 poena, Andre Dramond čak 15 skokova, ali je tim iz Masačusetsa u ovom momentu prejak za većinu lige. Al Horford je predvodio Seltikse sa 18 poena i šest asistencija.

Indijana Pejsersi su sa 126:116 savladali Denver Nagetse. Meč karijere odigrao je Viktor Oladipo, koji je postigao čak 47 poena. Najbolji u redovima tima iz Kolorada bio je Trej Lajls sa 25 poena. Kenet Farid je imao 11 skokova, ali je tome dodao samo četiri poena.

Najneizvesniji meč odigrali su Minesota i Dalas u kojem je, posle 21 promene vođstva, naposletku slavio tim Maveriksa rezultatom 97:92. Karl-Entoni Tauns je obeležio susret sa 28 poena i 12 skokova.

Meč Nju Orleans Pelikansa i Filadelfije Seventisiksersa otišao je u produžetak, a na kraju je slavio tim iz Luizijane sa 131:124. Džru Holidej je postigao 34 poena, ali je možda i upečatljiviji učinak Rejdžona Ronda, koji je imao 18 asistencija. Dario Šarić, mladi hrvatski košarkaš u redovima tima iz Pensilvanije, imao je "dabl dabl" učinak sa 13 poena i 11 skokova.

Evropski košarkaš koji se najbolje proveo u noći između nedelje i ponedeljka jeste Kristaps Porcingis, Letonac iz Njujork Niksa, koji je ubacio 30 poena i imao osam uhvaćenih lopti u trijumfu nad Atlanta Hoksima rezultatom 111:107.

Najbolji u redovima ekipe iz Džordžije bio je takođe Evropljanin, mladi Nemac Denis Šreder, koji je postigao 21 poen. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи