Cedevita pobedila Partizan u neizvesnoj završnici

Partizan – Cedevita 82:92. Košarkaši Partizana zabeležili su još jedan poraz u regionalnoj ligi, pošto su u dvorani „Aleksandar Nikolić“ izgubili od Cedevite. Crno-beli bili ravnopravan rival do poslednjih nekoliko minuta, kada su gosti serijom trojki prelomili meč.

Košarkaši Partizana zabeležili su i šesti poraz u regionalnoj ligi, pošto su u meču 11. kola na svom terenu izgubili od Cedevite rezultatom 92:82.

Izabranici Miroslava Nikolića izgubili su osmi od poslednjih devet mečeva (u ABA ligi i Evrokupu) i značajno sebi zakomplikovali borbu za jedno od prva četiri mesta u takmičenju, koje vode u plej-of.

Partizan nije odigrao loš meč, imali su crno-beli devet izgubljenih lopti, ali nisu mogli da pariraju fantastičnom šutu Cedevite za tri poena (15/31).

Tokom većeg dela utakmice rezultat je bio u egalu. Cedevita je uspela nekoliko puta da se odlepi na šest-sedam poena prednosti, ali su se crno-beli, predvođeni Vilijams-Gosom nekako vraćali u igru.

Ipak, u završnici meča Cedevita je još jednom trojkama ušla u seriju, na koju Partizan nije ima odgovor, pa su gosti iz Zagreba zabeležili osmi trijumf u takmičenju.

Treba istaći da je Partizan bio oslabljen neigranjem Vanje Marinkovića, dok je Novica Veličković igrao samo u poslednjoj četvrtini.

Vilijams-Gos bio je najefikasniji u crno-belom timu sa 25 poena, a ispratio ga je Patrik Miler sa 15 poena i šest asistencija. U pobedničkoj ekipi nezaustavljiv je bio Roko Leni Ukić sa 23 poena, Musa je dodao 16, Nikols 12.

Naredni meč partizan igra na svom terenu protiv ekipe MZT-a, dok Cedevita još jednom gostuje u Beogradu, kod ekipe FMP-a. 

Ovako je protekao meč u Beogradu: 

20.41 – Kraj meča, Cedevita je savladala ekipu partizana sa 92:82.

Po ko zna koji put ove sezone, Partizan gubi meč u završnici. Ovoga puta presudio je šut gostiju za tri poena (15/31), što crno-beli nisu uspeli da nadoknade uprkos dobroj igri. 

20.30 – Još jednom Partizan hvata priključak, još jednom Cedevita vezuje dve trojke i na sredini poslednje četvrtine vodi sa 77:71. 

20.17 – Bolja igra Cedevite u finišu treće deonice, pa gosti iz Zagreba pred poslednju četvrtinu vode sa 67:62.

Vilijams-Gos je raspoložen sa 16 poena, Miler i Stevanović dodali su po devet, dok u timu Cedevite briljira Ukić sa 18. Musa je dodao 13, a Nikols 10 poena.

Cedevita odlično šutira za tri, ali ima visok procenat šuta iz dva poena. Ni Partizan ne zaostaje u tim segmentima, ali gosti imaju četiri skoka više, od čega dva ofanzivna. 

20.07 – Sredina igre u trećoj četvrtini, Partizan – Cedevita 56:56.

Odlično se crno-beli bore protiv fenomenalnog šuta Cedevite za tri poena (10/18). 

19.58 – Nastavljen je meč. 

19.42 – Poluvreme u Beogradu, Partizan – Cedevita 44:44.

Odlično Partizan parira favorizovanoj Cedeviti, koja je u prvom poluvrmeenu pogodila osam trojki iz 16 pokušaja. Crno-beli odlični u šutu za dva poena, ekipe su izjednačene po broju skokova i izgubljenih lopti, sve u svemu izjednačenih prvih 20 minuta.

Miler i Vilijams-Gos postigli su po devet poena, Andrić je na devet, na drugoj strani Nikols je postigao deset, Ukić devet poena za Cedevitu.

Treba reći da je kapiten Novica Veličković u sastavu Partizana, ali u prvih 20 minuta nije ulazio u igru. 

19.32 – Sredina igre u drugoj četvrtini, Partizan posle dva atraktivna zakucavanja Stevanovića stiže do prednosti od 34:30. 

19.20 – Posle prve četvrtine vodi Cedevita sa 24:23.

Izuzetno šuterski raspoloženi igrači obe ekipe, pa smo u prvih deset minuta već videli osam trojki. Andrić je postigao sedam poena, Tanasković pet, na drugoj strani Nikols je postigao osam, Marfi pet. 

19.10 – Dobar početak meča za crno-bele, koji posle pet minuta igre vode sa 12:10. 

19.02 – Počeo je meč u Beogradu. 

18.59 – Partizan večeras igra bez Vanje Marinkovića. 

18.55 – Nekoliko minuta ostalo je početka derbi meča 11. kola ABA lige između partizana i Budućnosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи