Zvezdina "stotka" Efesu u punom "Pioniru"

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Efesa sa 100:81 u okviru 11. kola Evrolige. Raspucani crveno-beli vezali su dve pobede u elitnom takmičenju, a naredni meč igraju 15. decembra u Španiji protiv Valensije.

Najefikasniji u pobedi Zvezde bio je Džejms Feldin sa 29 postignutih poena. Pomoć je imao u Ročestiju koji je dodao 11 i Dobriću i Dangubiću koji su postigli po deset poena.

Kod Efesa najraspoloženiji bio je Danston sa 16, Dragić je postigao 14, a Štimac 12 poena.

Zvezda je odigrala jedan veoma siguran meč u kom je vodila svih 40. minuta, imala kontrolu tempa i toka meča i uspevala da svaki put odbije nalete Efesa. 

Ponovo su crveno-beli imali šutersko veče u kome su trojke pogađali sa 50 odsto uspešnosti (14/28), a kada bi Efes pokušao da zatvori taj šut, Zvezda je uglavnom preko Feldina i Ročestija uspevala da penetracijom iznudi dobar izgled za postizanje poena. 

Zvezda je vezala tri pobede, od čega dve u Evroligi, pa nakon 11 odigranih kola ima skor od četiri pobede i sedam poraza čime zauzima 12. mesto na tabeli.

Efes je upisao osmi poraz, čime se nalazi na začelju tabele. 

U narednom kolu crveno-beli igraju protiv Valensije u gostima 15. decembra. 

Tok meča:

21.00 – Kraj meča, Zvezda je ubedljivo savladala Efes sa 100:81 i zabeležila četvrtu pobedu u Evroligi.

20.39 – Nakon tri deonice Zvezda vodi sa 74:62.

Treća četvrtina protekla je u nekoliko serija koje su pravile obe ekipe, Zvezda je imala prednost od 15 i 14 poena, Efes u dva navrata prilazio na devet i šest poena, ali na kraju Zvezda je uspela da poenima Feldina te Efesove serije odbije i vrati dvocifrenu prednost. 

20.19 – Počela je treća četvrtina.

20.05 – Završeno je prvo poluvreme koje je trajalo više od sat vremena, nakon kojeg Zvezda vodi sa 50:44.

Najefikasniji kod Zvezde su Feldin sa 15, Ročesti sa osam, Dobrić i Dangubić po sedam poena, a zapažen je bio i Janković sa šest poena i sedam skokova za 11 minuta. Kod Efesa Dragić ima 12 poena, Danston i Adams po sedam, Štimac šest.

Efes je igrao bolje u drugoj četvrtini, uspeli su da nadoknade dvocifreni deficit i poenima Štimca, Danstona i Dragića smanje razliku zvezde na šest poena. Zvezda je nastavila da šutira, ali ne i da pogađa u visokim procentima, pa izabranici Dušana Alimpijevića moraju da na drugi način "izmisle" poene. Još jedan od problema mogu biti lične greške Bjelice koji ih ima tri.

19.55 – Nastavljen je meč u dvorani "Aleksandar Nikolić".

19.46 – Već nekoliko minuta traje prekid zbog tehničkih problema u dvorani. Igrači obe ekipe se ponovo zagrevaju, dok organizatori pokušavaju da osposobe semafor. 

19.22 – Završena je prva četvrtina rezultatom 29:23 za Crvenu zvezdu. Domaćin je odlično ušao u meč, pogotovo napadački što pokazuje broj postignutih poena. Zvezda igra voema tečno, što otvara dosta šuteva sa distance, ali i razigrava veći broj igrača. U odbrani Zvezda igra disciplinovano i Efesu dozvoljava da poentira sa linije slobodnih bacanja i preko individualnih kvaliteta.

19.00 - Počeo je meč u gotovo punoj dvorani "Aleksandar Nikolić".

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво