Ubedljiv poraz Partizana u Vilnjusu

Lijetuvos – Partizan 93:75. Košarkaši Partizana zabeležili su i šesti poraz u ovogodišnjem Evrokupu, pošto su u Litvaniji ubedljivo izgubili od Lijetuvosa. Crno-beli igrali bez Veličkovića i Vilijams-Gosa, u pojedinim trenucima bili ravnopravan rival, ali su napravili veliki broj grešaka. Naredni meč Partizan igra naredne srede u Beogradu, a protivnik je ekipa Bilbaoa.

Košarkaši Partizana poraženi su u Vilnjusu u meču sedmog kola Grupe C Evrokupa. Lijetuvos je slavio pobedu rezultatom 93:75 i tako zabeležio pčetvrtu pobedu u takmičenju ove sezone.

Crno-beli su u Litvaniji igrali znatno oslabljeni, bez kapitena Novice Veličkovića i prvog plejmejkera Najdžela Vilijams-Gosa, ali su i pored toga uspeli da odigraju solidno u određenim delovima kmeča.

Partizan se držao do finiša druge četvrtine, u jednom trenutku imao i prednost, ali su domaći iskoristili kraću klupu Partizana i samo jednog pravog plejmejkera u igri i stigli do dvocifrene prednosti.

Pokušali su crno-beli još jednom da napadnu protivnika, stigli do tri poena minusa, ali je Lijetuvos ponovo dodao gas i posle tri četvrtine praktično rešio pitanje pobednika.

Beron je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 22 poena, Piterson je zabeležio 21, a Krejmer 12. U timu Partizana, Miler je bio najbolji sa 20 poena, Đoko Šalić je dodao 15, a Nikola Tanasković 11. 

Naredni meč crno-beli igraju sledeće srede u Beogradu, a protivnik je ekipa Bilbaoa, jedina ekipa koju su izabranici Mute Nikolića savladali ove sezone u Evrokupu. 

Ovako je protekao meč u Vilnjusu: 

19.37 – Kraj meča, Lijetuvos je savladao ekipu Partizana sa 93:75.

Beron najefikasniji u pobedničkom timu sa 22 poena, Piterson je zabeležio 21, a Krejmer 12. U timu Partizana, Miler je bio najbolji sa 20 poena, Đoko Šalić je dodao 15, a Nikola Tanasković 11. 

19.24 – Uskoro ulazimo u poslednjih pet minuta meča, a Lijetuvos vodi sa 83:67. 

19.14 – Posle tri četvrtine, Lijetuvos vodi protiv Partizana sa 69:56.

Još jednom crno-beli loše igraju završnicu četvrtine (kada je Miler van terena), pa domaći još jednom stižu do dvocifrene prednosti.

Piterson je najefikasniji sa 18 poena, Beron ima deset. U timu Partizana, Šalić je sakupio 15, Miler 12, Tanasković sedam poena.

Treba istaći da Partizan meč igra bez Novice Veličkovića i Najdžela Vilijams-Gosa. 

19.04 – Vraća se Partizan u igru, Lijetuvos na sredini treće četvrtine vodi sa 56:52.

Tanasković igra odličan meč, dok su glavni poenteri u crno-belom timu Miler i Šalić. 

18.53 – Nastavljen je meč u Litvaniji. 

18.38 – Poluvreme, Lijetuvos – Partizan 47:36.

Dozvolio je Partizan Lijetuvosu da se razmaše, pa litvanski tim na poluvremenu ima dvocifrenu prednost. Čak 10 lopti izgubili su igrači Partizana, naspram četiri Lijetuvosa, i tu leži razlog prednosti domaćeg tima.

Trevis Piterson je nezaustavljiv sa 16 poena, Džimi Beron je postigao osam, Martinas Ekodas sedam. U timu Partizana, Đoko Šalić i Patrik Miler postigli su po osam poena, Stevanović je na šest, dok su po pet dodali Andrić i Čakarević. 

18.28 – Sredina druge deonice, Lijetuvos vodi 31:29.

Imao je Partizan vođstvo, ali domaći trojkom Pitersona vraćaju prednost na svoju stranu. 

18.18 – Posle prve četvrtine, Lijetuvos vodi protiv Partizana sa 22:19.

Imali su crno-beli nekoliko napada da pređu u vođstvo, ali su i pod svojim košem napravili nekoliko početničkih grešaka, pa domaćin drži prednost od početka meča.

Beron i Ekodas najefikasniji u redovima Lijetuvosa sa po pet poena, Andrija Stevanović na drugoj strani ima šest (dve trojke), Šalić i Miler po četiri. 

18.08 – Malo poena na početku utakmice, pa Lijetuvos posle pet minuta igre vodi sa 9:7. 

18.00 – Počeo je meč. 

17.58 – Partizan meč počinje sa sledećom petorkom: Miler, Marinković, Andrić, Tanasković i Šalić. 

17.55 – U toku je predstavljanje igrača dve ekipe, meč će početi za nekoliko minuta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи