Noć bez Srba, Klivlend na 12. vezanih pobeda, veliki preokret Voriorsa

U noći ponedeljka na utorak na parketima NBA lige nije bilo srpskih predstavnika a sva tri tima čije boje dresa oni brane zabeležili su poraze. Denver je izgubio od Dalasa 122:105, Minesota od Memfisa 95:92, a Detroit od San Antonija 96:93.

U centru pažnje bili su prošlogodišnji finalisti koji su odneli pobede na gostovanjima u Čikagu, odnosno Nju Orleansu. 

Klivlend je zabeležio 12. uzastopnu pobedu što je drugi najbolji učinak vezanih pobeda u istoriji ove franšize. 

Kavsi su u "Junajted centru" savladali Čikago bulse sa 113:91, predvođeni Lavom i Vejdom koji su postigli 24 i Lebronom Džejmsom koji je postigao 23 poena. Kod Bulsa najefikasniji bili su Dan sa 15 i Lopez i Holidej sa po 14 postignutih poena. 

Klivlend je nakon lošeg starta sezone i skora od 5 pobeda i sedam poraza vezao 12 pobeda, što im je pomoglo da zauzmu drugu poziciju na tabeli Istočne konferencije.

Čikago je upisao svoj 19. poraz u 22 odigrane utakmice što ih čini najlošijom ekipom lige. 

Drugi prošlogodišnji finalista je morao znatno više da se pomuči za pobedu na gostovanju protiv Pelikansa.

Voriorsi su morali da ponove njihovu već čuveno eksplozivnu treću četvrtinu i tako nadoknade zaostatak od 20 poena. 

Do pobede od 125:115 aktuelne šampione predvodio je Stef Kari koji je meč završio ranije zbog povrede zgloba sa 31 poenom, 22 dodao je Tompson a po 19 postigli su Durent i Grin. 

Kod domaćina najefikasniji bio Holidej sa 34 poena, Mur je dodao 27, a Kazins 19 poena. 

Duel je osim silovite treće četvrtine gostiju, obeležio i sukob Kazinsa i Durenta minut pred kraj meča zbog kojeg su obojica zaradili po isključenje.

Golden Stejt je upisao 19. pobedu u 25 odigranih mečeva što ih čini drugoplasiranom ekipom Zapadne konferencije, dok su sa druge strane Pelikansi osmi na Zapadu sa skorom od 12 pobeda i isto toliko poraza.

 U ostalim mečevima Boston je slavio protiv Milvokija 111:100 u derbiju Istoka, Memfis je upisao dugo očekivanu pobedu nad Minesotom 95:92, Juta je deklasirala Vašington sa 116:69, San Antonio je bio bolji od Detroita 96:93, Šarlot je savladao Orlando 104:94, Bruklin trijumfovao nad Atlantom 110:90, Niksi su poraženi od Indijane 97:115, Finiks je savladao Filadelfiju sa 115:101 i Dalas je porazio Denver sa 122:105.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво