Budućnost bolja od Partizana u „Morači“

Budućnost – Partizan 86:79. Košarkaši Budućnosti savladali su na svom terenu ekipu Partizana u derbi meču 10. kola regionalne lige. Crno-beli odigrali ravnopravan meč sa vodećom ekipom u takmičenju, ali su Podgoričani u finišu imali više koncentracije i zabeležili deveti trijumf u ABA ligi. U narednom kolu Partizan čeka ekipu Cedevite, dok Budućnost igra u gostima protiv FMP-a.

Košarkaši Partizana zabeležili su peti poraz u Jadranskoj ligi, pošto su u derbiju 10. kola u Podgorici izgubili od Budućnosti sa 86:79.

Izabranici Miroslava Nikolića odigrali su dobar meč u "Morači", tokom većeg dela meča bili ravnopravni rival sa vodećom ekipom u takmičenju, ali je na kraju presudio kvalitet i veća koncentracija domaće ekipe.

Budućnost je zabeležila deveti trijumf u takmičenju, a najzaslužniji za novu pobedu bili su Nemanja Gordić sa 19 i Kajl Gibson sa 13 poena.

Patrik Miler je bio najefikasniji na meču sa 22 poena, Najdžel Vilijams-Gos dodao je 14, a kapiten Novica Veličković 10 u ekipi Partizana.

Domaći su bolje otvorili meč, brzo stigli do dvocifrene prednosti, ali su se crno-beli brzo vratili u igru zahvaljujući odličnom šutu za tri poena.

Partizan je u nekoliko navrata uspeo i da povede, ali je Budućnost u ključnim momentima odigrala zrelije, sa manje grešaka, i u neizvesnoj završnici stigla do pobede sa linije za slobodna bacanja.

U narednom, 11. kolu, Partizan na svom terenu igra protiv Cedevite, dok će Budućnost igrati u Beogradu protiv FMP-a.

U prvom meču dana Cedevita je na svom terenu savladala ekipu MZT-a sa 77:65. 

Ovako je protekao meč u "Morači": 

20.45 – Kraj meča, Budućnost je savladala ekipu Partizana sa 86:79.

Imali su crno-beli egal meč do poslednja tri minuta, ali u završnici nisu uspeli da stignu do poena. Budućnost je mirnom igrom i dobrim izvođenjem slobodnih bacanja stigla do nove pobede u regionalnoj ligi.

Gordić je završio meč sa 19 poena, Gibson je postigao 13. Patrik Miler bio je najefikasniji na meču sa 22 poena, Vilijams-Gos je dodao 14, Veličković 10. 

20.18 – Posle tri četvrtine, Budućnost vodi protiv Partizana sa 71:69.

Partizan je odlično ušao u drugo poluvreme, šut za tri poena odlično služi crno-bele (10/15). Budućnost i dalje vodi, ali su gosti treću deonicu dobili sa deset poena prednosti.

Nikolić je na 14 poena, Gordić i Gibson imaju po 13. U redovima Partizana probudio se Vilijams-Gos, koji je stigao do 12 poena, Miler je najefikasniji na meču sa 19. 

19.58 – Nastavljen je meč u "Morači". 

19.43 – Poluvreme, Budućnost – Partizan 55:43.

Dobro se držao Partizan tokom većeg dela druge četvrtine, u jednom trenutku imao i prednost, ali su Podgoričani u finišu napravili seriju od 11:0 i sa ubedljivom prednošću odlaze na veliki odmor.

Partizan odlično šutira trojke 6/10, ali su domaći pogodili jednu više. Budućnost za dva poena šutira fantastičnih 14/15, u čemu bi trebalo da leži razlog ubedljivog vođstva izabranika Aleksandra Džikića.

Danilo Nikolić i Nemanja Gordić postigli su po deset poena, Ivanović i Gibson po devet. Na drugoj strani najbolji je Patrik Miler sa 12, Gavrilović i Andrić postigli su po šest poena za Partizan. 

19.19 – Posle prve četvrtine, Budućnost vodi protiv Partizana sa 24:20.

Domaći su bolje počeli meč i stigli do prednosti od 12:2. Ipak, crno-beli pojačavaju ritam, dolaze do izjednačenja trojkom Veličkovića (20:20), ali Budućnost je bolje odigrala završnicu i ima prednost posle prvih deset minuta.

Danilo Nikolić najefikasniji na meču sa sedam poena, na drugoj strani Gavrilović ima šest. 

19.00 – Počeo je meč u Podgorici.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво