Povreda Jokića u pobedi Denvera

Denver je u dramatičnoj utakmici nadigrao Čikago 111:110, a srpski centar Nikola Jokić je povredio zglob leve noge u finišu prvog poluvremena. Klivlend, Milvoki i Juta slavili na gostovanjima, a Boston nastavio pobedničku seriju na svom terenu.

Iako je Čikago samouvereno ušao u duel i vodio gotovo tokom celog meča, Denver je uspeo da sustigne prednost i u finišu načini preokret za pobedu sa 111:110.

Pred kraj druge četvrtine Nikola Jokić je u jednom solo prodoru izvrnuo zglob i morao da napusti igru posle 15 minuta igre. Utakmicu je završio sa osam poena i po četiri skoka i asistencije. Još uvek je neizvesno koliko će mu vremena trebati za oporavak.

Igrač odluke bio je Vil Barton, koji ne samo da je bio najbolji pojedinac meča sa 37 poena, već je tri sekunde pre kraja doneo odlučujuće poene za pobedu Denvera.

Uz njega Geri Heris je ubacio 21 poen, a Kenet Farid je imao dvostruki dvocifren učinak sa 14 poena i 13 skokova.

U timu Čikaga Lauri Markanen i Robin Lopez zabeležili su po 20 poena.

Denver je šesti na Zapadu sa 12 pobeda i 9 poraza, dok je Čikago poslednji na Istoku, ali i u celoj ligi sa svega tri pobede i 17 poraza.

Dramatična završnica odigrana je i u duelu Atlante i Klivlenda, a dobili su je gosti sa 121:114 uahvaljujući raspoloženom tandemu Lebrona Džejmsa i Dvejna Vejda kojima se pridružio Kevin Lav.

U poslednja dva minuta utakmice Lebron Džejms i Dvejn Vejd su zajedno postigli osam poena kojima su obezbedili pobedu. Džejms je meč završio sa 24 poena i 12 asistencija, Vejn je ubacio 19 poena. Najefikasniji je ipak bio Kevin Lav sa 25 poena i 16 skokova.

Na drugoj strani Densi Šroder je zabeležio 27 pogodaka i bio najefikasniji igrač utakmice, ali mu je to bila slaba uteha.

Boston je na svom terenu samouvereno savladao Filadelfiju 108:97 i zadržao lidersku poziciju u ligi.

Predvodio ih je najefikasniji igrač meča Kajri Irving sa 36 poena, a Al Horford je dodao 21poen.

U timu Filadelfije Dario Šarić je bio najefikasniji sa dvostrukim dvocifrenim učinkom od 18 poena i 10 skokova, a pratili su ga Džej Džej Redik sa 17 i Ben Simons sa 15poena.

Milvoki je na gostovanju nadigrao Portland sa 103:91, a Juta je u Los Nađelesu bila još ubedljivija sa Klipersima koje je savladala sa 126:107.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво