Ilija Đoković, novi Borčev reprezentativac

Na skraćenom spisku košarkaša koji na kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine, igraju u dresu reprezentacije Srbije je i ime 22-godišnjeg Ilije Đokovića, plejmejkera čačanskog Borca. U nacionalnom dresu on je jedini igrač iz Košarkaške lige Srbije.

Da tenira košarku odlučio je sasvim slučajno. Kao šestogodišnjak u šetnji pored igrališta.

"Komšinica je bila sa mnom i ja sam video video neki natpis, sad mali sam bio normalno, nisam znao da čitam, ja sam pitao ženu šta je, šta piše tu i ona mi je rekla da je to upis mladih košarkaša i ja sam rekao e, hoću ja tamo i tako je ta priča počela.''

U dosadšnjoj petnaestogodišnjoj karijeri Ilija je odigrao više od 1000 utakmica, a u Borcu gde je već drugu sezonu, kažu da je dvadesetdvogodišnji Jagodinac doprineo najvećem uspehu u novijoj istoriji čačanskog kluba, plasmanu u ABA 2 ligu.

"Mislim da je on svoj košarkaški talenat i potencijal na najbolji način nagovestio i iskazao u prošloj sezoni i bio jedan od sigurno najzaslužnijih igrača za rezultate koje smo ostvarili'', kaže Raško Bojić, trener KK Borac Čačak.

Značaj igre za reprezentaciju potvrdio je i Ilijin matični klub. Borac je već dve utakmice igrao bez njega.

"To ćemo praktikovati i u narednom periodu, stavićemo se na uslugu nacionalne selekcije, ali da sa ovim brojem igrača, da se ne oseti u u rezultatu u ovom delu prvenstva", poručio je Marko Ivanović, direktor Boraca.

Zbog zapaženih rezultata, od Udruženja sportskih novinara Čačka za 2017. godinu ovaj mladi košarkaš će dobiti i priznanje najboljeg sportiste.

"Dečak koji sav sebe ulaže celog kad igra utakmicu i on spada u one igrače koji operu ruke u Moravi i onda sve bolje šutiraju", smatra Aleksandar Stefanović iz Udruženja sportskih novinara Čačka.

Poziv da igra za nacionalni tim nije odbio. Ovaj levoruki plejmejker već je o u mlađim selekcijama bio je u svim postavama reprezentacije.

"To je svakom, svakom dečački san da brani svoje boje zemlje. Posle takvih, da budem naslednik takvih igrača Saleta Đorđevića, Dejana Bodiroge, nisam mogao ni da zamislim", zaključio je Ilija.

Prve poene u seniorskoj selekciji Ilija je zabeležio na početku kvalifikacija za svetsko prvenstvo, u utakmici protiv Austrije, a borbenost na terenu pokazao je i protiv Gruzije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво