"Orlovi" bolji i od Gruzije

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Gruzije sa 105:87 u okviru drugog kola Grupe G kvalifikacija za SP 2019. godine u Kini. Naredni meč "orlovi" igraju 23. februara protiv Nemačke u gostima.

Najefikasniji u redovima reprezentacije Srbije bili su Raduljica sa 28 poena, 18 je postigao Mačvan, a Peno je dodao 17 poena.

Kod gostiju najraspoloženiji bili su Dikson sa 36, Bokolišvili sa 14 i Markoišvili sa 12 poena.

Gosti su bolje otvorili meč, pre svega šuterski čime su izbacili reprezentaciju Srbije iz ritma celo prvo poluvreme. U drugom delu utakmice su izabranici Aleksandra Đorđevića zaigrali mnogo bolje, uspeli defanzivno da zatvore Gruzijce, pre svega u šutu spolja, a u napadu dobrim protokom lopte i korišćenjem "mis-meč" situacija dođu do velikog broja poena i ubedljive pobede.

Nakon prva dva meča reprezentacija Srbije ima maksimalan skor od dve pobede iz isto toliko utakmica, dok Gruzija ima dva poraza.

Naredni meč "orlovi" igraju 23. februara protiv selekcije Nemačke u gostima.

Tok meča:

22.03 – Kraj meča, pobeda Srbije nad Gruzijom 105:87. 

21.33 – Srbija vodi nakon tri četvrtine vodi sa 74:64. 

Izabranici Aleksandra Đorđevića su u drugom poluvremenu zaigrali znatno bolju košarku, kako u odbrani, tako i u napadu. Gosti sve manje pogađaju sa linije za tri poena, zbog čega su izgubili prednost i nalaze se u deficitu.  

20.52 – Nakon prvog poluvremena Gruzija vodi sa 45:44.

Nakon što je selekcija Srbije prešla u vođstvo i imala kontrolu utakmice, Gruzija se ponovo sjajnim šutem za tri poena vraća u meč i vodi. Najviše problema našoj reprezentaciji zadaje naturalizovani amerikanac Dikson koji je za poluvreme ubacio 23 poena, od čega četiri trojke i Srbija bi u drugom poluvremenu morala da obrati više pažnje na njega. Uz Diksona najefikasniji kod Gruzije je Markoišvili sa osam poena. U redovima domaćina najraspoloženiji su Raduljica sa 15 poena, kao i Mačvan i Simonović sa po šest.

20.21 – Završena je prva četvrtina rezultatom 21:21. 

Gosti su bolje otvorili meč, bili raspoloženiji u šutu za tri poena, ali su izabranici Aleksandra Đorđevića uspeli da se boljom odbranom i malo više kreativnosti u napadu vrate u meč. 

20.00 – Počeo je meč. prvi posed ima selekcija Gruzije.

19.55 – Igrači obe reprezentacije predstavljeni su na terenu dvorane "Aleksandar Nikolić", u toku je intoniranje himni.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво