Đorđević: Pobeda nad Austrijom jedna od najdražih

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je, s obzirom na okolnosti, da je pobeda nad Austrijom na startu kvalifikacija za Mundobasket jedna od najdražih otkad je na klupi nacionalnog tima.

"Bila je ažurna utakmica, na kraju smo došli do pobede. Ponosan sam ovim momcima i zahvalan za sve što su uradili od prvog do poslednjeg trenutka. Jedna od mojih najdražih pobeda u karijeri", rekao je Đorđević na konferenciji za medije posle utakmice u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Đorđević je analizirao sam tok utakmice ističući da je zadovoljan.

"Krećemo da gradimo kuću od temelja, odradili smo dobar odbrambeni posao. Od početka smo vodili igru, blagi pad početkom drugog poluvremena je bio očekivan, ali smo brzo reagovali", istakao je selektor Srbije, navodeći nedostatak vremena za pripremu, nova mlada lica i specifičan momenat kao razloge zbog čega ovaj ciklus doživljava kao veliki izazov.

Đorđević je ponovio tezu da igrače treba maksimalno rasteretiti.

"Bilo je važno ne opteretiti igrače individualnim učinakom i zahtevom da dokazuju da su zaslužili poziv. Cilj je bio relaksirati ekipu, ali nikad nisam u potpunosti zadovoljan jer uvek može bolje".

Đorđević se osvrnuo na posetu u hali i kvalitetu narednog protivnika - Gruzije.

"Gruzija je košarkaškija ekipa od Austrije. Sigurno je veće ime, ali pred nama je ona veći izazov. Za ovu Srbiju pravi ljubitelji će doći. Voleo bih da gledam ovaj sastav u punom "Pioniru", već u ponedeljak", izjavio je Đorđević.

Zahvalio se na dolasku Novaku Đokoviću, ali i Crvenoj zvezdi što je dala dozvolu igračima da nastupe za reprezentaciju, kao i da će odluka o njima biti doneta sutra.

Selektor Austrije Matijas Jozef Zolner istakao je da njegova ekipa nikad nije igrala protiv ovako kvalitetnog protivnika.

"Hvala Srbiji na gostoprimstvu, čestitam Srbiji i selektoru Đorđeviću na pobedu. Srbija je igrala veoma dobru odbranu, a moja reprezentacija se nije nikad susretala sa ovakvim rivalom. Ponosan sam kako smo se borili protiv ovakvog protivnika", izjavio je Zolner.

Srbija posle prvog kola zauzima lidersku poziciju grupe G sa jednom pobedom kao i drugoplasirana Nemačka koja je savladala Gruziju 79:70.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo Srbija će odigrati u ponedeljak protiv Gruzije u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" sa početkom u 20 sati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво