Košarkaši Srbije ubedljivi protiv Austrije na početku kvalifikacija

Srbija – Austrija 85:64. Košarkaši Srbije uspešno su počeli kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine, pošto su u dvorani „Aleksandar Nikolić“, savladali selekciju Austrije. Naredni meč „orlovi“ igraju u ponedeljak protiv Gruzije, u istoj dvorani.

Košarkaši Srbije savladali su Austriju sa 85:64, u prvom meču Grupe G kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine. Meč je odigran u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Orlovi", iako u oslabljenom sastavu, zabeležili su ubedljiv trijumf protiv Austrije i na najbolji način započeli novi kvalifikacioni ciklus.

Najbolji na meču bili su i najiskusniji. Ivan Paunić bio je najefikasniji na meču sa 16 poena, dok su po 15 postigli Miroslav Raduljica i Marko Simonović.

U ekipi Austrije istakao se Mahalbašić sa 15 poena, dok je kapiten Šrajner dodao 11.

Od početka susreta videlo se da je Srbija kvalitetniji rival, prednost izabranika Aleksandra Đorđevića u nekoliko navrata iznosila je više od 20 poena, dok su Austrijanci pokušavali čestim prekidima da poremete ritam "orlova".

Utakmica nije bila lepa za gledanje, ali je selektor Đorđević uspeo da proveri neke igrače, koji bi mogli u budućnosti da budu značajan deo reprezentacije. Zapaženu rolu pružio je Dejan Todorović, koji je svoj debi za "orlove" krunisao sa osam poena.

Naredni meč Srbija igra već u ponedeljak, kada će u dvorani "Aleksandar Nikolić" gost biti selekcija Gruzije.

U prvom meču Grupe G kvalifikacija, Nemačka je na svom terenu savladala Gruziju sa 79:70. 

Ovako je protekao meč:

21.58 – Kraj meča, Srbija je savladala Austriju sa 85:64. 

21.48 – Sredina poslednje deonice, Srbija i dalje ubedljivo vodi 73:55.

Pobednik duela odavno je rešen, čeka se samo konačan rezultat utakmice. 

21.31 – Posle tri odigrane četvrtine, Srbija protiv Austrije vodi sa 59:42.

"Orlovi" igraju sa mnogo oscilacija, što je i razumljivo s obzirom na igrački kadar i vreme za pripremu utakmice. Ipak, Srbija drži ubedljivu prednost i ide ka prvoj pobedi u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Paunić je najefikasniji na meču sa 13 poena, Raduljica i Simonović imaju po devet, na drugoj strani Šrajner je postigao 11. 

21.19 – Sredina igre u trećoj četvrtini, Srbija vodi sa 51:35. 

21.06 – Nastavljen je meč. 

20.55 – Utakmicu u Beogradu posmatra i najbolji srpski teniser Novak Đoković. 

20.51 – Poluvreme, Srbija vodi sa 44:29.

Imali su "orlovi" više od 20 poena prednosti, ali su Austrijanci u finišu prvog poluvremena uspeli da smanje prednost.

Srbija trojke šutira 6/12, za dva poena 9/14, dok su Đorđevićevi izabranici nešto lošiji sa linije za slobodna bacanja – 8/14. "Orlovi" imaju više skokova i asistencija i manje izgubljenih lopti od protivnika. 

Paunić je postigao devet poena, Todorović osam, dok su Raduljica, Simonović i Gagić postigli po šest. Na drugoj strani Koh je najefikasniji sa sedam poena.

20.36 – Sredina igre u drugoj četvrtini, Srbija ima ubedljivu prednost – 32:16.

Odlična odbrana i dobar šut za tri poena donose Srbiji dvocifrenu prednost. Simonović i Todorović postigli su po dve trojke, kako meč odmiče igra "orlova" izgleda sve bolje i tečnije. 

20.24 – Posle prve četvrtine, Srbija vodi 17:12.

Veliki broj faulova i slobodnih bacanja videli smo u drugom delu prve četvrtine. Igra je rastrzana na obe strane, ipak "orlovi" sigurno drže prenost na početku susreta. 

20.10 – Posle pet minuta igre, Srbija vodi protiv Austrije sa 9:2.

Dobra igra "orlova" u odbrani, ne toliko tečna u napadu – za sada dovoljno za ubedljivu početnu prednost.

20.01 – Počeo je meč u Beogradu. Startna postava Srbije: Peno, Paunić, Todorović, Mačvan i Raduljica. 

19.57 – Publika u Beogradu velikim aplauzom pozdravila je Vladimira Štimca, koji se nedavno oprostio od reprezentacije Srbije. Štimac je od predsednika KSS-a Predraga Danilovića dobio na poklon uramljeni dres sa brojem 100.

19.56 – Intonirane su himne Austrije i Srbije, utakmica će početi za nekoliko minuta.

19.51 – U toku je predstavljanje timova u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи