Đorđević: U ovim okolnostima rezultat nam je bitniji od igre

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je pred početak kvalifikacija za SP 2019. da je svaka naredna utakmica najvažnija i da je u ovom, prvom, "prozoru" rezultat bitniji od igre.

Selektor Đorđević i kapiten Mačvan obratili su se medijima nakon treninga u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

"Mnogo mi je drago što smo se ponovo okupili, ovoga puta u novom terminu. Od ovih utakmica nam zavisi plasman na Svetsko prvenstvo, a protivnici nisu nimalo naivni. Ima nekih novih igrača, ali mislim da neće biti problema sa uklapanjem. Potrebna nam je podrška publike i nadam se da ćemo je imati", rekao je Mačvan.

Potom se okupljenim novinarima obratio selektor Đorđević sa vrlo jasnim porukama. 

"Znamo i shvatamo svi šta je pred nama. Svaka sledeća utakmica je za nas najvažnija, mi tako na to gledamo i tako spremamo igrače. U ovom kratkom periodu moramo da dođemo do automatizama da odigramo na određenom nivou, pre svega ovu prvu protiv Austrije", rekao je "Sale nacionale" i dodao:

"Sada nam je najvažniji rezultat, a ne igra ili individualni učinak. To jeste jedan određeni pritisak, ali je zato taj izazov veći i jači. Na nama je da odgovorimo na najbolji način. Postoji velika razlika između pobednika i ovih drugih. Ovi drugi uvek kažu razlog zašto je to nemoguće uraditi, a ovi prvi pronađu razlog i rešenje", rekao je Đorđević.

Srbija igra u petak u Beogradu od 20 sati protiv Austrije, a onda u ponedeljak protiv selekcije Gruzije. Oba meča možete pratiti u direktnom prenosu na RTS-u.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара