Na Sajmu sporta prezentacija školskog SP u basketu

Savez za školski sport Srbije na predstojećem Sajmu sporta iskoristiće priliku da promoviše Svetsko školsko prvenstvo u baksetu tri na tri koje će se održati u Beogradu, kao i rezultate projekta "Sport u škole, koji traje još od 2012. godine

"Ovaj projekat se danas realizuje u preko 200 škola širom Srbije, omogućavajući deci uzrasta od prvog do četvrtog razreda da se besplatno bave sportom. Sajam je odlična prilika i za naše Đake reportere, koji će siguran sam naići na mnoge sportiste i sportske funkcionere, kako bi sledeći broj našeg informatora "Plamenko" bio sve bolji i čitaniji", izjavio je generalni sekretar Saveza za školski sport Uroš Savić.

Posebno će, ipak, biti predstavljeno Svetsko školsko prvenstvo u basketu.

"Nedavno smo dobili organizaciju ovog velikog takmičenja i predstavićemo ga širokoj javnosti na Sajmu sporta. Takmičenje će se održati u Beogradu sledeće godine, krajem juna meseca. Ovaj atraktivni sport je najnoviji član porodice sportova koji su prepoznati od strane MOK- i kao takav će se prvi put pojaviti na Olimpijskim igrama u Tokiju, što je razlog više da ga promovišemo kroz školski sport" zaključio je Savić.

Sajam sporta održaće se od 24. do 26. novembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво