Olimpija savladala Partizan u "Pioniru"

Košarkaši Olimpije savladali su ekipu Partizana sa 78:77 u Beogradu, u utakmici devetog kola regionalne ABA lige.

Partizan je na svom terenu izgubio od Olimpije, čime je nastavio seriju loših rezultata. Ljubljančani su odneli pobedu 78:77, a malo šta je nagoveštavalo da će gosti odneti bodove iz "Pionira".

Crno-beli su odlično počeli meč, posle prvih deset minuta imali prednost od 20:9, da bi na poluvreme domaći tim otišao sa deset poena prednosti – 45:35.

Olimpija se budi u nastavku, pa ptreko Jana Špana, koji je nemilosrdno pogađao za tri poena, u finišu treće deonice prvi put stižu do vođstva na meču.

Ušlo se u neizvesnu završnicu. Partizan je imao napad za pobedu, ali je kapiten Veličković promašio šut za pobedu uz zvuk sirene.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Špan sa 20 poena (šest trojki), dok ga je pratio Oliver sa 16. U timu Partizana istakao se Gavrilović sa 17 poena, Vilijams-Gos dodao je 16, a Vanja Marinković 14 poena.

Partizan je doživeo četvrti poraz u takmičenju, uz pet pobeda, ali ga u naredna dva kola čekaju dueli sa Budućnošću i Cedevitom.

Olimpija je ostvarila četvrtu pobedu i neočekivanom pobedom pobegla rivalima sa dna tabele.

U drugom meču dana, Cedevita je na svom terenu savladala ekipu Mornara sa 99:74, a fantastičnu partiju pružio je Džanan Musa sa 35 postignutih poena.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи