Olimpijakos lako savladao Zvezdu u „bratskom“ duelu

Olimpijakos – Crvena zvezda 85:59. Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su novi, šesti poraz u Evroligi, pošto su u meču osmog kola poraženi u Pireju od Olimpijakosa. Grčka ekipa deli prvo mesto na tabeli sa šest pobeda, šampion Srbije na začelju tabele. Naredni meč ekipa Zvezde igra sledećeg četvrtka protiv Baskonije u Beogradu.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Pireju od Olimpijakosa sa 85:59, u meču osmog kola Evrolige.

Domaća ekipa lako je došla do nove pobede, šeste u takmičenju, dok su beogradsko crveno-beli zabeležili šesti poraz u osam odigranih utakmica.

Olimpijakos je od početka meča stavio do znanja gostima iz Beograda da bodovi ostaju u grčkoj luci. Zvezda je uspela da se rezultatski primakne protivniku samo sredinom druge četvrtine, dok je domaća ekipa dikrirala tempo utakmice i iz minuta u minut povećavala svoju prednost.

Tejlor Ročesti bio je jedina svetla tačka u porazu Zvezde. Amerikanac je postigao 20 poena, uz šest skokova, dok je Pero Antić ubacio devet poena (tri trojke), ali sve u prvom poluvremenu.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Holis Tompson sa 14 poena, dok je odličnu partiju zabeležio Nikola Milutinov sa 13 poena i 12 skokova.

Utakmica je sredinom treće četvrtine bila prekinuta na pet minuta, zbog suzavca koji se osetio u "Dvorani mira i prijateljstva". Navodno, suzavac je bačen ispred dvorane.

Naredni meč Crvena zvezda igra sledećeg četvrtka, u Beogradu protiv Baskonije. 

Ovako je protekao meč u Pireju: 

21.51 – Završen je meč, Olimpijakos je savladao Crvenu zvezdu sa 85:59. 

21.43 – Sredina poslednje deonice, Olimpijakos ubedljivo vodi 74:52.

Meč je odavno rezultatski odlučen, obe ekipe polako privode susret kraju. Ročesti je na 18 poena, na drugoj strani Milutinov ima 13 poena i 11 skokova. 

21.31 – Posle tri odigrane četvrtine Olimpijakos vodi protiv Zvezde sa 67:49.

Deluje da je domaća ekipa već "prelomila" ovaj meč, pošto u timu Zvezde, osim Ročestija, nema raspoloženih za igru. Ročesti je daleko najefikasniji na meču sa 17 poena, na drugoj strani Milutinov ima 11, Meklin, Strelnieks i Printezis po devet. 

21.21 – Posle pauze od pet minuta, nastavljen je meč. 

21.16 – Utakmica u Pireju je prekinuta, izgleda kao da je ubačen suzavac na teren, blizu klupe Crvene zvezde. 

21.13 – Sredina treće četvrtine, Olimpijakos vodi 56:45.

Ne uspeva Zvezda da smanji zaostatak rivala, ali ni Olimpijakos ne uspeva da se "odlepi" rezultatski. Bjelica daje doprinos, Ročesti nastavlja gde je stao (16 poena), na drugoj strani Milutinov najbolji sa 11 poena. 

21.01 – Nastavljen je meč u Pireju. 

20.46 – Poluvreme, Olimpijakos vodi protiv Zvezde sa 47:37.

Zvezda pokušava trojkama da se drži u igri (7/17), ali je dozvolila protivniku veliki broj poena. Ročesti je na 13 poena, Antić ima devet, Jovanović sedam. Na drugoj strani, Milutinov i Strelnieks postigli su po sedam, Printezis i Robert imaju po šest. 

20.34 – Sredina igre u drugoj četvrtini, Zvezda je uhvatila priključak i gubi 30:27.

Ročesti je fantastičan, već je stigao do 13 poena (tri trojke), dok beogradski crveno-beli igraju znatno bolje u odbrani nego što su to činili u prvoj deonici. 

20.23 – Posle deset minuta igre Olimpijakos vodi protiv Zvezde sa 22:13.

Zvezda "živi" od šuta za tri poena (3/9), Olimpijakos je dominantan u šutu za dva (8/12). Milutinov je na sedam poena, Printezis i Strelnieks na po pet. Antić je postigao šest (dve trojke), Ročesti najefikasniji sa osam.

20.11 – Bolji početak meča za domaću ekipu, Olimpijakos na sredini prve deonice vodi sa 17:7.

Milutinov je odlično počeo meč sa sedam poena, Printezis je postigao četiri. U timu Zvezde Antić je postigao tri poena (trojka). 

20.02 – Počeo je duel u Pireju. Startna petorka Zvezde: Ročesti, Dangubić, Feldin, Bjelica i Lesor. Za Olimpijakos meč počinju: Strelnieks, Roberts, Papanikolau, Printezis i Milutinov.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво