Serija Bostona živi, pao i šampion...Harden brojao do 48

Košarkaši Boston seltiksa na svom parketu savladali su ekipu Golden Stejt voriorsa sa 92:88 i tako zabeležili svoju 14. uzastupnu pobedu u NBA ligi. Hjuston je u drugom meču bio bolji od Finiksa sa 142:116.

Boston je ponovo oduševio ljubitelje NBA lige slavivši u "Ti-Di Gardenu" protiv aktuelnih šampionima sa 92:88, što je 14. uzastopna pobeda "Kelta" ove sezone. 

Najefikasniji u redovima domaćina bili su Džejlen Braun sa 22 i Al Horford sa 18 postignutih poena, Kajri Irving je dodao 16. 

Kod "Ratnika" najraspoloženiji bio je Kevin Durent sa 24 poena, dok je drugi najbolji strelac bio Klej Tompson sa 13.  Drejmond Grin dodao je 11, a Stef Kari samo devet poena.

Nije izgledalo da će Seltiksi slaviti, u prvoj deonici su ubacili samo 18 poena, primivši 28, a u zaostatku, uglavnom dvocifrenom, bili su do sredine treće četvrtine. Ipak, čvrstom odbranom uspeli su da potpuno uspore najbolji napad lige, sustignu deficit i na kraju zasluženo trijumfuju. 

Niz Bostona od 14. uzastopnih pobeda drugi je najbolji u istoriji kluba. Rekord najtrofejnije franšize u istoriji lige iznosi 19. pobeda  ali način na koji su ovogodišnji Seltiksi došli do pobeda, uzimajući u obzir kadrovske probleme, kao i protivnike koje su savladali, zaista je fascinantan i vredan svake pohvale. 

Nakon početna dva poraza, Boston je zaigrao veoma dobro i vezao 14 pobeda što ih čini ekipom sa najboljim skorom u ligi i liderima Istočne konferencije. 

Golden stejt, sa druge strane, nalazi se na drugom mestu Zapada sa učinkom od 11 pobeda i četiri poraza. 

U drugom meču Hjuston je u gostima savladao Finiks sa 142:116.

U duelu u kom je viđeno 258 poena, Hjuston je u dva navrata postizao 45 poena u četvrtini, dok je Finiks jednom postigao 42. 

Najefikasniji u redovima tima iz Teksasa bio Džejms Harden sa 48 postignutih poena, a pomoć je imao u Andersonu koji je zabeležio 24 i Arizi, Kapeli i povratniku Krisu Polu koji su dodali po 11 poena. 

Kod Sansa 23 poena postigao je Denijels, Monro je zabeležio 20, dok je Buker imao 18 poena. 

Hjuston je lider Zapadne konferencije sa skorom od 12 pobeda i četiri poraza, dok Finiks zauzima 13. poziciju iste konferencije sa pet upisanih pobeda u 15 odigranih mečeva.  

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво