Makabi slavio u Moskvi, Pao u Istanbulu, Baskonija u Kaunasu, ubeljivi Real

Košarkaši Makabija pobrinuli su se za iznenađenje, savladali su Himki u Moskvi rezultatom 77:69 u osmom kolu Evrolige. Panatenaikos je slavio protiv Efesa u Istanbulu 82:81. Još jedan uspeh gostiju – Baskonija je u Kaunasu savladala Žalgiris sa 97:77. Real ubedljiv protiv Unikahe, 89:57.

Makabi je ostvario pobedu u Moskvi protiv Himkija - 77:69 (28:19, 14:20, 20:16, 15:14). Ovom trijumfom tima iz Tel Aviva obe ekipe izjednačile su se na trećem mestu uz skor od po pet pobeda i tri poraza.

Makabi je do pobede predvodio Džekson sa 19 poena, njega je pratio Mičel Rol sa 14, dok su po deset poena postigli Džon Bolden i Noris Kol. U poraženom timu Aleksej Šved je postigao 21 poen, odličan je bio i Tomas Robinson sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 13 skokova, a Džejms Anderson je dodao 13.

Panatenaikos je stigao do važne pobede u Istanbulu, savladan je Anadolu Efes sa 82:81 (28:21, 20:23, 14:16, 20:21). Tim iz Atine je došao do skora pet pobeda i tri poraza, dok je Efes na skoru od dve pobede i šest poraza.

Pao je do trijumfa vodio večeras fantastični Nik Kalatase, koji je ostvario učinak od 29 poena, devet skokova i deset asistencija, dakle falio mu je jedan skok za tripl-dabl. U pobedničkom timu Kris Singlton i Džejms Gist su postigli po 11 poena.

U poraženom timu Vladimir Štimac je pružio još jednu odličnu partiju, ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Štimac je zabeležio 15 poena uz četiri skoka. Najefikasniji u timu Efesa bio je Brok Motum sa 21 poenom, uz njega treba istaći i učinak Erika Mekolima koji je postigao 16 poena.

Baskonija se iz Litvanije vraća posle ubedljive pobede nad Žalgirisom - 97:77 (21:15,  33:17, 16:25, 27:20). Španci su tako zabeležili i treći trijum u ovoj setoni, dok Žalgiris posle osam kola ima polovičan učinak četiri pobede i četiri poraza.

Rodrig Buboa i Rotnike Šengelija predvodili su Baskoniju do pobede sa po 19 postignutih poena, njih je pratio Johanes Vojtman koji je zabeležio učinak od od 15 poena. Džejson Grejndžer je dodao 14 poena uz sedam asistencija, Met Džening 11.

U poraženom timu Paulijus Janukas je bio najefikasniji sa 20 poena, Vasilije Micić je postigao 12 poena uz osam asistencija.

Real je u Madridu ubedljivo savladao Unikahu 89:57 (19:12, 21:15, 22:11, 27:19). Realu je ovo bila peta pobeda, a Unikaha je zabeležila peti poraz ove sezone.

Domaćina je do trijiumfa predvodio Luka Dončić sa 13 poena, deset skokova i šest asistencija za 25 minuta, koliko je bio na parketu. Najefikasniji u Realu bio je Džejsi Kerol sa 17 poena, dok je Rudi Fernandez dodao 14.

U poraženom timu najefikasniji su bili Dragan Milosavljević i Alberto Diaz sa po deset postignutih poena. Naš reprezentativac je zabeležio još šest skokova i tri asistencije. Dejan Musli je postigao šest poena.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи