Alba i u Beogradu ubedljiva protiv Partizana

Košarkaši Partizana doživeli su i peti poraz u Evrokupu ove sezone, pošto je Alba pobedila i u Beogradu, ovog puta sa 96:80, u meču šestog kola drugog po snazi evropskog takmičenja. Marinković najefikasniji kod crno-belih sa 18, dok su Baterfild i Grigonis kod gostiju zabeležili po 20 poena.

Nemački tim, koji sa klupe predvodi legendarni Španac Aito, dominirao je i u beogradskom okršaju dva rivala, nakon što je u prvom kolu pobedio sa 26 poena razlike.

Alba je od prvog do poslednjeg minuta meča držala konce igre u svojim rukama, diktirala tempo uz sjajan šut i za dva (60 odsto), kao i za tri poena (44 odsto). 

Crno-beli su preko svoje dve uzadanice, Milera i Marinkovića, uspeli da drže kakav-takav priključak samo u prvoj deonici, da bi potom usledio rast prednosti gostiju, koji su u jednom trenutku imali i 20 poena viška.

Na kraju, utakmica je završena pobedom gostujuće ekipe – 80:96.

Nejefikasniji u kod "albatrosa" bili su Baterfild i Grigonis sa po 20 poena, Kliford i Sikma su dodali po 14, a Pejton Siva 13.

Srpski košarkaš Stefan Peno imao je učinak od sedam poena i četiri skoka.

U redovima prilično umornih crno-belih istakli su se Vanja Marinković sa 18, Patrik Miler sa 16 i Novica Veličković sa deset poena.

Naredni meč (7. kolo) Partizan igra protiv Lijetuvos Ritasa u Vilnjusu 5. decembra.

Tok meča: 

21.45 – Kraj utakmice, Alba je i u Beogradu ubedljivo savladala Partizan – 80:96. Mirnom, strpljivom i sigurnom igrom u poslednjih deset minuta gosti privode meč kraju, za petu pobedu u takmičenju.

21.22 – Treća četvrtina donela je i najveću prednost za Albu od 20 poena, na koju je Partizan odgovorio serijom 11-0 u finišu deonice pomognut publikom i reagujući na neke sudijske odluke. Ipak, gosti su odbili taj nalet i vratili se na "prosek" od 15 poena viška – 58:73

21.00 – Nastavljen je meč... 

20.45 – Poluvreme u Beogradu pred oko 3.500 ljudi, Alba ima velikih 14 poena prednosti – 40:54. Gosti iz Berlina su odlično šutirali (68 odsto za dva, 50 odsto za tri poena), i serijom od 9-0 došli do najveće prednosti na isteku prvog dela. Partizan posle solidnog početka ima mnogo problema, pre svega u odbrani, ali i u selekciji šuta, gde je najraspoloženiji Marinković, strelac 12 poena. Na drugoj strani, Grigonis sa 15 i Kliford sa 12 zadaju mnogo poteškoća domaćem sastavu.

20.20 – Posle prve četvrtine gosti imaju dva poena prednosti – 19:21. Ravnopravna borba za sada, sa puno trčanja i igre u tranziciji. Vanja Marinković je već ubacio dve "trojke", ukupno osam poena, dok je na drugoj strani raspoložen Luk Sikma sa šest. 

20.00 – Počela je utakmica. Petorka Partizana: Gos, Marinković, Gavrilović, Andrić i Semjuels.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи