Читај ми!

Dramatična pobeda Klivlenda, Bogdanović dobar u porazu

Vašington je sa 110:92 savladao Sakramento Bogdana Bogdanovića koji je pružio solidnu partiju u desetom porazu svog tima. Lebron Džejms i Kajl Korver vodili Klivlend do dramatičnog obrta za pobedu sa 104:101 na gostovanju u Njujorku u uzbudljivoj noći NBA košarke.

Tim Sakramenta je na gostovanju uspeo da pruži ravnopravan otpor Vašingtonu sve do pred kraj utakmice kada su domaćini u poslednjoj četvrtini preuzeli vođstvo i sačuvali ga do kraja za osmu pobedu u sezoni.

Bogdan Bogdanović je u igri proveo 20 minuta i postigao 5 poena, uz jednu trojku, dve asistencije i dva skoka.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Džon Vol sa 21 poenom i devet asistencija i Marćin Gortat sa 18 poena i sedam skokova, a u Sakramentu tim su predvodili Džordž Hil koji je svih 16 poena dao je u prvom poluvremenu, a Badi Hild i Zak Rendolf su imali po 12.

Najdramatičnija završnica odigrana je u dueli Njujorka i Klivlend, a gosti su zahvaljujući iskustvu Lebrona Džejmsa i Kajla Korvera uspeli da načine preokret za pobedu sa 104:101.

Iako su domaćini sigurno ušli u igru i sredinom meča imali prednost od čak 20 koševa, Klivlend je uspeo da uvede meč u dramatičnu završnicu u kojoj Lebron Džejms trojkom minut i po pre kraja donosi prednost svom timu.

Lebron je bio na korak od tripl-dabla, uz 23 poena imao je 12 asistencija i devet skokova.

Odlično ga je pratio veteran Kajl Korver koji je takođe imao svoje veče i postigao 21 poen, od toga pet trojki i čak 19 poena u poslednjoj četvrtini.

Niksima nisu pomogli ni dvostruki dvocifreni učinci Tima Hardaveja sa 28 poena i deset skokova i Enesa Kantera sa 20 poena i 16 skokova, kao ni Kristaps Porzingis sa 20 poena.

Denver je nadigran od Portlanda sa 99:82, a Nikola Jokić je pogodio tek dva od devet šuteva i imao sedam skokova uz po tri asistencije i ukradene lopte, kao i jednu blokadu.

U pobedi Minesote nad Jutom sa 109:98 naš treći inretnacionalac Nemanja Bjeliva je proveo nešto više od 13 minuta u igri i uz 5 poena imao i četiri uhvaćene lopte.  

Nju Orleans je slavio na gostovanju u Atlanti sa 106:105, a standardno dobri bili su DeMarkus Kazins sa 22 poena i 16 skokova i Entoni Dejvis sa 13 poena i deset uhvaćenih lopti i obojica su imala i po sedam asistencija. Najefikasniji je ipak bio Ituan Mur sa 24 poena.

Milvoki Baksi odneli su trijumf u Memfisu 110:103 uz 27 poena, devet skokova i sedam asistencija Janisa Adetokumba.

Rezultati utakmica:

Vašington - Sakramento 110:92
Portland - Denver 99:82
Juta - Minesota 98:109
Njujork - Klivlend 101:104
Milvoki - Memfis 110:103
Nju Orleans - Atlanta 106:105
Feniks - LA Lejkers 93:100
LA Klipers - Filadelfija 105:109
Golden Stejt - Orlando 110:100 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво