Štimac srušio Barsu, Makabi bolji od Reala

Vladimir Štimac sa 22 poena i 8 skokova predvodio je Efes do pobede u Barseloni 89:85. CSKA je u Moskvi ubedljivo savladao Valensiju 94:67, dok je u Tel Avivu Makabi savladao Real 90:83 i naneo mu drugi poraz. Žalgiris ubedljivo slavio u Milanu 94:62.

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su Barselonu na gostovanju u šestom kolu Evrolige rezultatom 89:85 uz novo sjajno izdanje Vladimira Štimca.

Srpski centar bio je najefikasniji najefikasniji u svom timu sa 22 poena, uz šut 9/10 za dva, 4/7 sa linije bacanja, osam skokova, dve ukradene lopte.

Štimca su podržali Riki Lido i Erik Mekalum sa po 21 poenom. U timu Barselone najefikasniji je bio Kevin Serafan sa 19, dok su Viktor Klaver i Tomas Ertel postigli po 12 poena.

Moskovljani su zabeležili i petu pobedu i zadržali čelnu poziciju Evrolige sa skorom 5/1. 

CSKA je do pobede Valensijom predvodio Nando De Kolo sa 23 poena, njega su pratili Kori Higins sa 16. Doprinos pobedi dali su i Voroncevič, Kurbanov, Kulagin Hanter i Hajns sa po osam poena. U poraženom timu Pajs je bio najefikasniji sa 12 poena, Dubljević i San Emeterio su dodali po 11.

Košarkaši Valensije imali su snage za jedno poluvreme, kada su rezultat držali u egalu - 43:38. Usledila je sjajna treća četvrtina za domaćine koji dobijaju sa 14 poena razlike, da bi u poslednjoj četvrtini samo povećali prednost.

U narednom kolu CSKA gostuje Crvenoj zvezdi, dok Valensija dočekuje Milano.

Makabi je u Tel Avivu uspeo da savlada Real iz Madrida i nanese mu drugi vezani poraz. Domaćin je zabeležio četvrtu pobedu uz dva poraza, a isti skor ima i tim iz Madrida.

U timu Makabija najefikasniji je bio Tomas sa 21 poenom, Rol je dodao 16, Tajus 14, dvocifren je bio i Džekson sa 13. U porazenom timu najbolji je bio Dončić sa 19 poena, pratio ga je Rendolf sa 13, dok su Rejes i Kampaco postigli po 12.

Izuzetno neizvestan meč rešen je u poslednjoj četvrtini, tačnije u poslednja dva minuta u koja se ušlo pri vođstvu domaćina od 83:81. Možda i kljućan momenat bio je promašaj Dončića za tri, a već sledećem napadu Tajus je postigao trojku, usledila su još dva poena Džeksona, koji peostavio konačan rezultat na 30 sekundi do kraja meča.

Košarkaši litvanskog Žalgirisa ubedljivo su pobedili Armani u Milanu rezultatom 94:62 

Najefikasniji u pobedi ekipe Šarunasa Jasikevičijisa je bio Paulius Jankunas sa 13 poena, po 12 poena su ubacili Kevin Pangos i Brendon Dejvis. Srpski plejmejker Vasilije Micić postigao je tri poena uz sedam asistencija i pet skokova.

Kod Armanija jedini sa dvocifrenim učinkom su bili Endru Gaudlok sa 13 poena i Džordan Tiodor koji je imao 11 poena. Vladimir Micov upisao je sedam poena, skok i dve asistencije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво