Alimpijević: Šansa za nova iskustva

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević smatra da je gostovanje Unikahi u Malagi, bez povređenog Pera Antića, prilika za sticanje novog iskustva.

Utakmica šestog kola Evrolige između Unikahe i Crvene zvezde igra se u petak od 20.45. 

"Rastemo iz utakmice u utakmicu, normalno je da u ovom periodu imamo određene oscilacije. Na nama je da iz svakog meča Evrolige izvučemo pouku, da to za nas bude jedna korisna škola i da te oscilacije svodimo na minimum, odnosno da ih izbacujemo koliko je to moguće", rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Drugi meč u nizu u Evroligi zbog povrede lista propustiće iskusni Pero Antić, kako bi nastavio terapije u Beogradu koje je na kratko prekinuo zbog duela sa Partizanom u ponedeljak.

Alimpijević je naglasio da njegovi izabranici ne mogu za sebe da kažu da su favoriti ni u jednom meču Evrolige, iako su velika očekivanja.

"Čini mi se da su se očekivanja promenila posle skora 2-2, a voleo bih da imamo dobro razumevanje, jer Zvezda je na početku novog ciklusa, sa izmenjenim sastavom, u svakoj utakmici ide na pobedu, ali za tako nešto je potrebno da se mnogo stvari desi kako treba na samom terenu. Uz kvalitet koji imamo, biće potrebno mnogo više energije u nekim drugim segmentima, protiv Unikahe koja ima impozantan roster i polako stiže do prave forme. Verujem da je mali pad koji su imali u Evroligi potpuno normalan za sve ekipe".

Košarkaš "crveno-belih" Nemanja Dangubić očekuje teško gostovanje i dodao da je cilj da se zaustavi bivši košarkaš Zvezde Nemanja Nedović.

"Unikaha je u novu sezonu Evrolige krenula velikom pobedom, a onda je imala mali pad. Sigurno žele na svom terenu dokažu da su podigli formu. Mi hoćemo da odigramo kvalitetnu utakmicu, tražićemo šansu da dođemo do bodova. Unikaha je ekipa koja igra u jakom tempu i to moramo da sprečimo, taj visok ritam koji diktiraju, tranziciju sa dobrim spoljnim igračima, na prvom mestu tu mislim na Nemanju Nedovića, koji u napadu i poenterski igra jako dobro".

Mladi centar Nikola Jovanović baš je Nedovića i Mekaluma označio kao ključne igrače španskog tima.

"Tamo je dosta naših igrača, popunjeni su na svim pozicijama i sigurno da je ova utakmica veliki izazov za nas, jer želimo da odigramo dobro u Španiji", zaključio je Jovanović.

Plaza: Zvezda ima dobar tim, ali mi želimo plej-of 

Trener Unikahe Đoan Plaza pohvalio je Crvenu zvezdu, posebno istakavši formu Milka Bjelice, ali dodao i da ekipa iz Malage namerava da ostvari dva uzastopna trijumfa na svom terenu protiv prvaka Srbije i Žalgirisa.

"Bjelica je dobar šuter, a i pod košem je odličan. Pored njega tu su još Amerikanci Ročesti i Feldin, preuzimaju veliku odgovornost. Crvena zvezda ima dobar tim, pomalo atipičan, koji igra agresivno", rekao je Plaza na konferenciji za medije u Malagi.

Plaza je zadovoljan što Unikaha posle pet kola ima skor 2-3, isti kao Crvena zvezda.

"Nalazimo se na poziciji na kojoj smo želeli da budemo, znali smo da ove sezone imamo dodatan napor, biće teže i komplikovanije u Evroligi. Cilj nam je da do meča sa Realom imamo pozitivan skor 4-3, sa dva trijumfa u nizu. To bi bila dobra stvar".

Prema njegovim rečima, Unikahine ambicije su da se plasira u plej-of Evrolige.

"Ne smemo da gubimo utakmice u našoj hali. Plan je da imamo više od 50 odsto pobeda, što bi nam donelo četvrtfinale Evrolige", zaključio je Plaza.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво