Nikolić delimično zadovoljan, iskoristili su naše greške

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić rekao je posle poraza od Lokomotive da je "oko 65 odsto" zadovoljan igrom oslabljenih cno-belih protiv lidera grupe.

"Oni su najbolja ekipa u grupi. Borili smo se, 'izginuli' smo bez tri igrača, koji bi nam dosta značili. Igrali smo mnogo bolje u odbrani, angažovali smo se maksimalno, vodili... ali u trenucima kada se rešavala utakmica, izgubili smo disciplinu u napadu", rekao je Nikolić.

"Čestitam momcima na boljoj partiji, ali još to treba da se 'zateže' i u odbrani i u napadu. Sledi nam jako važna utakmica protiv Mege u ABA ligi, jer ne želim da moji mladi igrači uđu u seriju poraza", dodao je on.

Nikolić je izjavio da je Novica Veličković u duelu sa Zvezdom igrao "pod diklofenima", a na pitanje da li će on, Čakarević i Stevanović biti spremni za subotu, odgovorio: "Ne bih baš ni da otkrivam, ali teška je situacija".

"Ne sviđa mi se što igramo dobro protiv jačih, pa izgubimo. Trebalo je ovako da igramo, pa da pobedimo Limož. Odbrana od 'pika' ide dosta bolje, ali tim nam se skupljao u etapama i treba vremena da se sve to uklopi. Zadovoljan sam nekih 65 odsto.

Taj ekstra pas opet nije funkcionisao. Vanja Marinković je nekoliko puta bio sam na strani pomoći i nije dobio loptu. Naši Amerikanci moraju više da igraju bez lopte, a ne da stalno driblinzima rešavaju situacije. Imamo mi i druge akcije", rekao je Nikolić.

"Oni su iskusna ekipa i čekali su naše greške. Mi smo izgubili svojom krivicom, jer smo počeli individualno da rešavamo napade. To su te dečije bolesti o kojima pričam...Nismo još dostigli prepoznatljivu igru, da imamo jaku odbranu i da iz nje trčimo kontranapade, da igramo modernu košarku", zaključio je trener Partizana.

Upitan ima li promena u nastojanju da Rade Zagorac potpiše za crno-bele, Nikolić se samo nasmejao. "Ima raznih priča, dolazi, ne dolazi... Ostaću uzdržan".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара