Novi poraz Partizana u Evrokupu

Partizan – Lokomotiva 83:93 (24:21, 15:20, 18:22, 26:30). Košarkaši Partizana zabeležili su i četvrti poraz u Grupi C Evrokupa. U narednom, šestom, kolu crno-beli dočekuju Albu iz Berlina.

Crno-beli nisu uspeli da ostvare drugu pobedu u Evrokupu. Lokomotiva je uspela da slomi otpor Partizana u drugom poluvrenu. U finišu susreta domaćin je uspeo da priđe na četiri poena. Ipak, crno-beli nisu imali snage za preokret.

Pred oko 3.300 navijača u dvorani "Aleksandar Nikolić", najefikasniji kod crno-belih bio je Najdžel Vilijams-Gos sa 18 poena, dok su Patrik Miler i Samardo Semjuels postigli po 17.
Ruski tim predvodio je Džo Rengland sa 23 poena, Dmitri Kulagin je postigao 17, dok je Trevor Lejsi ubacio 13 poena.

Protiv jednog od favorita za osvajanje Evrokupa Partizan je odigrao jednu od boljih utakmica u sezoni, ali je u poslednjoj četvrtini nizom grešaka omogućio protivniku da zabeleži ubedljivu pobedu.

Trener crno-belih Miroslav Nikolić nije mogao da računa na povređene Novicu Veličkovića i Marka Čakarevića, što je bio veliki henikep, jer bi sa njima u rotaciji Partizan verovatno pretio do kraja susreta.

Krajem treće i početkom poslednje četvrtine Partizan je popustio u odbrani i Lokomotiva je prvi put stekla dvocifrenu prednost, ali su crno-beli uspelio da se vrate i da smanje zaostatak na četiri poena (78:74).

U tim trenucima, kada se utakmica lomila, igrači Partizana su počeli da prave velike greške u napadu. Gotovo svi su pokušavali da sami završavaju akcije, što je Lokomitiva lako zaustavljala, a potom lakim poenima kažnjavala greške.

Serijom od 11:3, tokom koje su ubacili tri trojke, gosti su ponovo došli do dvocifrene prednosti i Partizan više nije imao ni vremena ni snage da se još jednom vrati.

Košarkašima crno-belih ipak se ne može mnogo toga zameriti. Borili su se do kraja, ostvarili prednost u skoku (37-35), pri čemu su u napadu uhvatili čak 15 lopti, ali to nisu uspeli na pravi način da materijalizuju.

Utakmicu je obeležio i manji incident kada je trener gostiju Saša Obradović u finišu prvog poluvremena pogođen upaljačem u glavu, ali na sreću bez ozbiljnih posledica. Gotovo je izvesno je da će Partizan biti kažnjen zbog takvog ponašanja navijača.

U narednom kolu Partizan će 14. novembra ugostiti Albu. 

Peto kolo Grupa C, rezultati:

Partizan - Lokomotiva 83:93
Bilbao - Alba 86:94
Lijetuvos Ritas - Limož 92:76

Tabela:
Lokomotiva 5/0
Alba 4/1
Lijetuvos Ritas 2/3
Limož 2/3
Bilbao 1/4
Partizan 1/4

Parovi 6. kola: 
Partizan - Alba (utorak, 14. novembar)
Lokomotiva - Limož (15. novembra)
Bilbao - Lijetuvos Ritas (15. novembra)

Tok meča:

21.51 - Kraj meča. Partizan - Lokomotiva 83: 93. Lokomotiva je uspela da poveća prednost na devet razlike - 68:59. Protivnik je natavio da rešeta koš crno-belih, a prednost je konstantno rasla, da bi u jednom trenutku iznosila 12 poena - 76:64. Partizan uspeva da priđe na sedam poena zaostatka. U poslednjih pet minuta meča ušlo se pri vođstvu Lokomotive od 76:71. U samom finišu crno-beli su prišli na četiri poena, međutim igrači Lokomotive su uspeli da odbiju ovaj napad i reše meč u svoju korist.

21.24 - Kraj treće četvrtine, Partizan - Lokomotiva 57:63. Serijom 6:0 na startu treće četvrtine Partizan je ponovo poveo, 45:41. Do kraja period ekipe smenjivale u vođstvu. U finišu četvrtine Lokomotiva je stekla prednost od sedam poena, a na odmor se otišlo pri vođstvu gostiju od šest razlike.

21.04 - Počela je treća četvrtina.

20.50 - Poluvreme, Partizan - Lokomotiva 39:41. Domaćin je održavao prednost do dva i po minuta pred kraj, kada je Lokomotiva preokrenula rezultat i na odmor otišla sa dva poena prednosti. 

20.26 - Kraj prve četvrtine, Partizan - Lokomotiva 24:21. Crno-beli bolje otvorili meč. Prednost je stalno rasla da bi u jednom momentu bila maksimalnih devet - 21:12. U finišu perioda gosti su uspeli da smanje razliku.   

20.00 - Počeo je meč u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво