Alimpijević: Atmosfera loše uticala na ekipu

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević istakao je da je atmosfera koja je do sada nosila igrače, loše uticala na ekipu. Pored toga izostanak Antića je bio, ispostavilo se, nenadoknadiv. Trinkijeri: Imali smo sreće što Antić nije igrao

Trener Crvene zvezde je istakao da je Zvezda loše ušla u meč. Za prvih 10 minuta primljena su 30 poena, što je koštalo poraza. Crveno-beli su pokušali da se vrate, ali nisu uspeli da stignu do preokreta.

"Teško je igrati snažnu odbranu kad već posle dva minuta uđeš u bonus. Ušli smo u utakmicu dosta dekoncentrisano i moram da priznam da je na to uticala i atmosfera na nas, u smislu da su igrači svakako navikli na vatreniju atmosferu, naročito kad se igra u Areni. Nekako imam utisak da se stvorila i neka atmosfera van terena da je ovo lakša utakmica za nas i odjednom smo mi posle četiri kola postali favoriti protiv evroligaških ekipa. Stvarno me mislim tako i pričali smo o tome i pre utakmice i na poluvremenu", rekao je Alimpijević.

Crveno-beli nisu mogli da računaju na povređenog Peru Antića.

"Pokušali smo što je bolje moguće u ovom sastavu, a nije falio samo Pera, već je i Tejlor pristao da igra iako se i kod njega video taj umor, pre svega u protoku lopte. On je praktično bez treninga pristao da igra utakmicu", dodao je trener crveno-belih.

Alimpijević je potom kratko podvukao crtu...

"Uzimajući sve to u obzir, kao i ono što sam rekao na početku - da je teško da odigrate agresivnu odbranu 'jedan na jedan' kad uđete u bonus za dva-tri minuta... Prva jako loša četvrtina i to je to", zaključio je Alimpijević.

 Trinkijeri: Imali smo sreće što Antić nije igrao

"Veoma teška utakmica. Nikada nije lako doći u Beograd i igrati svoju igru. Rekao sam igračima pre 10 dana da moraju da se muče, da se bore za svaku loptu... Oni su to razumeli i odigrali onako kako sam želeo", rekao je Trinkijeri posle utakmice u Beogradskoj areni.

"Zvezda je prišla u trećoj četvrtini, kao i pred kraj, ali smo uspeli da ih zaustavimo. Nijedna ekipa nije spremna u ovom trenutku da igra na nivou na kom može, vidite da ima mnogo oscilacija", rekao je on.

Za Zvezdu na ovoj utakmici nisu nastupali Stefan Lazarević, Marko Kešelj i Pero Antić, a Trinkijeri je upravo to istakao.

"Zvezda i mi smo u istom momentu. Imali smo mnogo sreće što Antić nije igrao, jer je on iskusan igrač koji zna kako da se postavi u bloku i još mnogo toga. Iskoristili smo tu prednost", rekao je trener nemačkog tima.

Upitan da li ga njegova ekipa ove sezone podseća na Zvezdu iz prethodnih, Trinkijeri je rekao "Zvezda je Zvezda. Mi smo Bamberg".

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво