Limož naneo treći evropski poraz Partizanu

Košarkaši Partizana doživeli su treći poraz u Evrokupu ove sezone, pošto su u Francuskoj poraženi od ekipe Limoža rezultatom 92:83, u meču četvrtog kola grupe C. Crno-beli su bili konkurentni u većem delu meča, ali ih je pad u poslednjoj deonici koštao poraza.

Iako oslabljen na ovom meču (Veličković i Samjuels nisu bili u sastavu), Partizan je bio i više nego ravnopravan rival Limožu, koji je istina gotovo svih četrdeset minuta bio u prednosti.

Crno-beli su pretli konstantno, držali zaostatak u rasponu uglavnom od dva to sedam poena, a u jednom trenutku čak uspeli da povedu (63:61).

Međutim, tada domaći tim uzvraća mini-serijom od 8:0, vraća prednost na svoju stranu, uvećava je i čuva do poslednjeg trenutka meča za konačnih 92:83.

Domaći tim predvodili su Aksel Butel sa 21 poenom i Mam Žaite sa 18, uz sedam skokova.

Na drugoj strani, u redovima ekipe Miroslava Nikolića istakli su se Patrik Miler sa 17, te Gos i Marinković sa po 14 ubačenih poena.

U narednom kolu, Partizan, koji sada ima skor 1-3 u Beogradu dočekuje Lokomotivu Kuban iz Krasnodara.

Tok meča: 

22.15 - Kraj meča, Limož je pobedio Partizan sa 92:83.

22.10 - Dva minuta do kraja susreta u Francuskoj, Partizan samnjuje prednost rivala na jednocifrenu brojku - 90:81.

21.59 - Na pet minuta do kraja Limož dolazi na večeras najvećih "plus 14" - 86:72! U naletu su momci u žutim dresovima, dok srpski predstavnik deluje malo izgubljeno u ovim momentima. 

21.50 - Uspeli su crno-beli da dođu do prednosti koju jure ceo meč (slobodna bacanja pogodio je Čakarević za 63:61), ali je domaćin ekspresno i silovito odgovrio, i na kraju treće četvrtine ima tri poena viška - 71:68

21.38 - Situacija posle pet minuta igre u nastavku je vrlo slična prvom poluvremenu - Limož vodi ali Partizan je "u igri" i na minusu od dva do sedam poena. 

21.29 - Nastavljen je meč... 

21.13 - Kraj prvog poluvremena, 47:41 za Limož. Iako su u samom finišu došli u rezultatski egal (39:39/41:41) crno-beli su padom koncentracije dozvolile šest lakih poena Francuzima, koji su ipak sa prednošću otišli na odmor. Žaite je ubacio 12 poena, Butel 10, dok su kod Partizana sa po osam koševa nejefikasniji Amerikanci Gos i Miler. 

21.00 - Ponovo Partizan prilazi, ali ponovo Limož odbija nalet tima iz Beograda, koji je preko Gavrilovića imao i šut za vođstvo. 35:28 na četiri minuta do kraja drugog perioda... 

20.47 - Posle prvih deset minuta, Limož ima četiri poena viška - 22:18. Iako su imali i veći zaostatak, igrači u crno-belom su uspeli da poboljšaju odbranu u finišu i malo smanje prednost rivala. 

20.36 - Posle pet minuta igre domaćin je u prednosti od 16:8. Haurad je ubacio već dve trojke za Limož. Mini seriju od 7:0 Miroslav Nikolić prekida tajm-autom.

20.30 - Počeo je meč. Petorka Partizana: Gos, Aranitović, Marinković, Pecarski i Šalić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара