Evroliga menja sistem takmičenja

Najkvalitetnije evropsko košarkaško klupsko nadmetanje Evroliga pretrpeće od sledeće sezone promene u sistemu takmičenja, ali izvesno je da neće biti povećanja broja učesnika, izjavio je direktor Evrolige Đordi Bartomeu.

Bartomeu je naveo da će definitivna odluka o formatu Evrolige u budućem periodu biti doneta 7. jula na sednici Skupštine u Barseloni. Glavna promena odnosi se na takmičenje u prvom krugu. Do sada su ekipe bile podeljene u tri grupe sa po osam učesnika, a prolaz u drugu fazu obezbeđivalo je po pet timova iz svake grupe, kao i najbolji šestoplasirani.

Od naredne sezone Evroliga će imati četiri grupe sa po šest ekipa i u "top 16" će se plasirati po četiri tima iz svake grupe. "Uočili smo da prva faza Evrolige prema sadašnjem formatu predugo traje i da su timovi u pojedinim utakmicama previše opušteni, jer ranije obezbeđuju plasman u drugi krug. Naša želja je da imamo uzbudljive utakmice u svakoj fazi takmičenja", poručio je Bartomeu.

"Top 16" će se i dalje igrati po istom principu kao i do sada, četiri grupe sa po četiri ekipe, od kojih po dve prvoplasirane nastavljaju takmičenje u "nokaut-fazi", odnosno u četrtfinalu, koje će se igrati na tri, umesto kao do sada na dve pobede. Završnica Evrolige biće ista kao i do sada i na "fajnal foru" će igrati pobednici četvrtfinalnih mečeva.

Srbiju će i ove godine u Evroligi predstavljati šampion Partizan, a titulu prvaka Evrope brani moskovski CSKA.

Spisak učesnika Evrolige u sezoni 2008/2009: Avelino, Armani, Sijena, Roma (Italija), Barselona, Real Madrid, Taukeramika, Unihaha, Huventud (Španija), Olimpijakos, Panatinaikos, Panionios (Grčka), Le Man, Nansi (Francuska), Fenerbahče, Efes Pilsen (Turska), Alba (Nemačka), CSKA (Rusija), Cibona (Hrvatska), Olimpija (Slovenija), Makabi Tel Aviv (Izrael), Žalgiris (Litvanija), Sopot (Poljska) i Partizan (Srbija).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи