Zvezda srušila Barsu za prvu pobedu u Evroligi

Crvena zvezda – Barselona 90:82. Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su prvu pobedu u ovogodišnjoj Evroligi, pošto su u meču drugog kola u hali "Aleksandar Nikolić" savladali ekipu Barselone. Zvezda vodila tokom celog meča, Barsa pripretila u finišu utakmice. Bjelica junak pobede crveno-belih sa 23 poena. Naredni meč crveno-beli igraju u utorak protiv Himkija u gostima.

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Evrolige, pošto su u dvorani "Aleksandar Nikolić" savladali Barselonu sa 90:82.

Zvezda je odigrala odličan meč, imala prednost na svojoj strani tokom većeg dela susreta, da bi Barselona u finišu meča zapretila i uvela duel u neizvesnu završnicu.

Zvezda se bolje snašla u finišu, nošena navijanjem prepune hale, i zahvaljujući najviše Milku Bjelici stigla do zaslužene pobede.

Bjelica je meč završio sa 23 poena, dok su ga ispratili Tejlor Ročesti sa 22, kao i Matijas Lesor sa 13 poena. U timu Barselone najbolji je bio Kevin Serafan sa 16 poena, ali Francuz nije igrao u poslednjoj četvrtini.

Zvezda je do pobede stigla zahvaljujući odličnoj igri u odbrani u prvih 20 minuta, ali i pomalo srećno, pošto su Bjelica i Ročesti u finišu meča, kada se lomio rezultat, postigli nekoliko teških poena.

Crveno-beli su nekoliko puta tokom meča imali dvocifrenu prednost, ali se iskusna ekipa Barselone uvek vraćala u život.

Dva minuta pre kraja, rezultat je bio nerešen, ali su Ročesti i Bjelica tada preuzeli stvari u svoje ruke i odveli Zvezdu do bitne pobede.

Zvezda u narednom kolu, narednog utorka, gostuje u Rusiji ekipi Himkija, dok će Barselona dočekati ekipu Žalgirisa. 

Ovako je protekao meč u Beogradu: 

20.53 – Kraj meča, Zvezda je pobedila Barselonu sa 90:82 i zabeležila prvu pobedu u Evroligi. 

20.45 – Manje od 90 sekundi do kraja, Zvezda stiže do četiri poena prednosti – 86:82, Sito Alonso traži tajm-aut. 

20.42 – Do kraja meča ostalo je nešto više od dva minuta, a rezultat je nerešen 82:82. 

20.36 – Ulazimo u poslednjih pet minuta utakmice, a Zvezda vodi 77:73.

Crveno-beli su stigli do dvocifrene prednosti, ali se Barsa još jednom vraća u život. Ročesti i Bjelica imaju po 16 poena, Lesor je na 13, Antić na 10. Barsa se oslanja na timsku igru, koja je posledica mnogo bolje odbrane u drugom delu. 

20.22 – Posle tri četvrtine Zvezda vodi 62:57.

Uspela je barsa u finišu trećeg perioda da smanji zaostatak, posle dobre igre Tome Ertela. Zvezda ima četiri igrača sa 10 i više poena, Ertel je stigao do devet poena.

Crveno-beli su na samo četiri izgubljene lopte, Barsa ima devet, dok gosti imaju prednost u skokovima i asistencijama. 

20.10 – Sredina igre u trećoj deonici, Zvezda vodi 55:43.

Ročesti je na 14, Bjelica i Lesor na po deset poena, Serafan dominira na drugoj strani sa 16. Zvezda održava prednost stečenu u prvom poluvremenu. 

20.00 – Nastavljen je meč. 

19.45 – Poluvreme, Zvezda vodi protiv Barselone 44:32.

Napravili su gosti seriju od 8:0, ali je Zvezda u finišu prvog poluvremena, posle dve vezane trojke Ročestija, vratila dvocifrenu prednost na svoju stranu.

Ročesti je najefikasniji sa 12 poena, koliko na drugoj strani ima Serafan. Bjelica je dodao 10 poena, Lesor je na šest.

Crveno-beli su čak 19 puta šutnuli za tri poena (pet pogodaka), čini se bez potrebe.

19.31 – Nastavlja Zvezda u dobrom ritmu, pa na sredini druge deonice vodi sa 33:20.

Barsa ne nalazi rešenje u napadu, pre svega zbog dobre odbrane crveno-belih, dok u napadu Zvezda ima veliki broj raspoloženih igrača. 

19.20 – Posle prve četvrtine, Zvezda ubedljivo vodi 24:13.

Bjelica je postigao sedam poena, Lesor šest, na drugoj strani Presi, Hanga i Moerman po tri. Odlična odbrana crveno-belih na krilima velike podrške navijača. 

19.07 – Odličan početak Zvezde, koja na sredini prve četvrtine ima prednost od 15:10. Bjelica, Ročesti i Lesor najraspoloženiji na početku meča.

19.01 – Počeo je meč. 

19.00 – Prva petorka Zvezde: Tejlor Ročesti, Džejms Feldin, Branko Lazić, Milko Bjelica i Matijas Lesor. Na drugoj strani meč počinju: Toma Ertel, Pau Ribas, Adrijan Moerman, Adam Hanga i Kevin Serafan. 

18.55 – Sve je spremno za prvi meč u dvorani "Aleksandar Nikolić" u novoj sezoni Evrolige.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи