Hjuston pokvario šampionu slavlje, Klivlend "preživeo" Boston

Na otvaranju nove sezone NBA lige ekipa Klivlend kavalirsa pobedila je kao domaćin Boston seltiske sa 102:99, dok je Hjuston kao gost bio bolji od Golden stejta sa 122:121. Noć je ipak obeležila teška povreda Gordona Hejvorda, igrača Bostona koji je polomio zglob leve noge.

Hjuston je slavio minimalnom prednošću u meču sa velikim brojem poena.

Najefikasniji u redovima Raketa bio je Džejms Harden sa 27 poena i deset asistencija, pratio ga je Gordon sa 24, dok je Taker dodao 20 poena. 

U redovima Golden Stejta najefikasniji bio je Nik Jang sa 23 postignuta poena, Kari je imao 22, Durent 20, a Tompson 16 poena. 

Voriorsi su konstantno bili u prednosti i bili bolji tim nakon tri četvrtine, ali je Hjuston pokazao neverovatan karakter. 

Roketski se nisu predavali i u poslednjoj deonici istopili prednost Ratnika, da bi potom poveli.

Golden stejt je u dva navrata imao šut za pobedu, prvi put je promašio Kari, a nakon ofanzivnog skoka Livingstona, Durent je pogodio, ali sa zakašnjenjem jer je vreme već bilo isteklo.

Hjuston je tako pokvario proslavu dodele prstena aktuelnom šampionu Golden Stejtu, koji u narednom kolu igra protiv Pelikansa, dok Hjuston igra protiv Sakramenta.  

Meč Klivlenda i Bostona pao je u senku strašne povrede krila gostiju Gordona Hejvorda.

Hejdvord je potpuno iskrenuo zglob nakon lob pasa koji mu je upućen u šestom minutu meča.

Iako se još uvek ne zna koliko će Hejvord odsustvovati sa terena, prema reakcijama igrača, stručnog štaba i navijača to bi moglo biti do kraja sezone.  

Pobedu aktuelnom šampionu istočne konferencije doneo je Lebron Džejms sa 29 poena, 16 uhvaćenih lopti i devet asistencija. Lav je imao 15 poena i 11 uhvaćenih lopti, Rouz je dodao 14, a Krauder 11 poena. 

U redovima Bostona, najefikasniji bio je Džejlen Braun sa 25 postignutih poena, Irving je u debiju za Kelte postigao 22. Tejtum je imao 14, a 12 poena je dodao Smart. 

Nakon Hejvardove povrede, do kraja prvog poluvremena Klivlend je iskoristio emotivnu blokadu Bostona i poveo sa čak 18 poena. 

Ipak, motivacioni govor trenera Stivensa na poluvremenu potpuno je trgao njegove izabranike koji su oživeli u drugom poluvremenu, uspeli potpuno da nadoknade deficit i u nekoliko navrata povedu. 

Bio je Boston na pragu pobede, kada su na manje od dva minuta do kraja meča imali četiri poena prednosti, ali je Lebron Džejms pokrenuo seriju Kavsa od 7:0. 

Bivši igrač Klivlenda, a sada najveća zvezda Bostona, Kajri Irving imao je šansu da trojkom izbori produžetak, ali nije pogodio. 

Naredni meč Boston igra u četvrtak protiv Milvokija, a samo dva dana kasnije će i Klivlend odmeriti snage sa istom ekipom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи