Počinje NBA šou, "na zapadu ništa novo" ili vreme za promene

U noći utorka na sredu u dva sata nakon ponoći počinje nova sezona NBA lige. Možda već u prvim mečevima Klivlend – Boston i Golden Stejt – Hjuston dobijemo odgovor na dva glavna pitanja - Da li je neko spreman da "Kralja" skine sa trona istoka i može li ko da se suprotstavi šampionima.

Da li će ljubitelji NBA lige gledati četvrtu epizodu epskog okršaja Ratnika iz Kalifornije i Konjanika iz Ohaja i da li je to dobro ili loše za najjaču košarkašku ligu na svetu - glavna je pomisao pred početak nove sezone.

Jedno je sigurno, oba tima su glavni konkurenti za titulu i oba tima su se znatno pojačala pred borbu za isti cilj.

Voriorsi su pre svega uspeli da u svojim redovima zadrže Kevina Durenta, MVP-a prošlogodišnjeg finala, Andrea Igodaulu, MVP-a Finala 2015. sezone, Šona Livingstona, jednog od najboljih plejmejkera sa klupe lige i Džavela Mekgija, kontroverznog, ali veoma efikasnog centra.

Uz sve to, šampione su pojačali vrsni šuteri poput Nika Janga i Omrija Kaspija, kao i ruki Džordan Bel, koji je prvobitno bio izbor Čikaga, ali je prodat Golden Stejtu.

Sa druge strane, ponovo je bilo burno u Ohaju. Klivlend je napustio Kajri Irving, neko ko je trebalo da ovu franšizu vodi u godinama posle Lebrona.

Ipak, Klivlend ga nije pustio da ode za džabe, pa je put Klivlenda otišlo tri igrača Bostona, Ajzea Tomas, Džej Krauder i Ante Žižić. Uz njih, Klivlend će pokušati da "oživi" Derika Rouza, Dvejna Vejda i Džefa Grina i uz definitivno najboljeg igrača današnjice - Lebrona Džejmsa, pokušati da pre svega ostanu neprikosnoveni na Istoku, a potom četvrti put u koštac uđu sa neverovatnim Golden Stejtom.

Upravo toliko jak i ubedljiv Golden Stejt uzrokovao je ne samo bolji sastav Klivlenda, već i ostatka lige.

Gotovo svi timovi, a pogotovo oni na zapadnoj konferenciji činili su sve što je u njihovoj moći da sastave najkompetentniji tim koji bi se suprodstavio i sa trona sklonio "ratnike".

Voriorsi će na zapadu imati pregršt izazova, od čega najveći u vidu Oklahome, koja je Vestbruku dovela Džordža i Entonija, kao i Hjustona koji je u svoje redove doveo jednog od najboljih "pravih" plejmejkera lige Pola. 

Bezopasni i nečujni neće biti ni Minesota timbervulvsi, koji su na mlado jezgro Vigins-Tauns, doveli pouzdane igrače i zvučna imena poput Batlera, Tiga, Kroforda i Gibsona. 

U konkurenciji se nalaze i uvek podcenjeni San Antonio, dok planove velikanima potpuno iz senke žele da pokvare Denver, Klipersi i Portland.

Što se istočne konferencije tiče, apsolutni favorit je naravno Klivlend predvođen Džejmsom koji sedam godina uzastopno stiže do finala, ali će tu tradiciju pokušati da mu prekine doskorašnji saigrač i najbolji prijatelj Kajri Irving. 

Irving je prezadovoljan sredinom kakva je Boston, a partneri u kvarenju planova biće mu Hejvord koji je došao iz Jute, Moris iz Detroita, Horford, kao i mlade nade Tejtum, Braun i Smart.

Svoj put ka vrhu po mnogima slabije konferencije traži i duo iz Vašingtona Vol-Bil, Milvoki predvođen "ljudskim Alfabetom" Adentokumpom, Toronto sa Derozanom, Laurijem i Ibakom, ali i možda budući dominatan tim lige Filadelfija predvođena Embidom, Simonsom, Fulcom, Šarićem i Redikom.  

Iako je dosta nagađanja, pretpostavki i nepoznanica, ono što je svakako sigurno jeste da zabave i uživanja u novoj NBA sezoni neće izostati, već naprotiv, da bi ovo mogla biti jedna od najzanimljivijih u proteklih deset godina. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво