Novi poraz Cedevite, FMP bolji od Mornara

Košarkaši Cibone savladali su Cedevitu sa 100:94, FMP je pobedio ekipu Mornara u Baru sa 81:73 u mečevima četvrtog kola ABA lige.

FMP su do pobede vodili Nemanja Nenadić i Aleksandar Bursać sa po 18 poena, dok je Majkl Odžo ubacio dva poena manje. U poraženom timu najbolji je bio Nemanja Vranješ sa 19 poena.

Ekipa iz Železnika sada ima dve pobede i dva poraza, dok je Mornar upisao treći poraz.

FMP narednog kola dočekuje Zadar, dok Mornar gostuje kod Olimpije.

U pobedi Cibone nad Cedevitom najefikasniji u redovima Cibone bio je Luka Žorić sa 29 postignutih poena, 23 je dodao Tomas, a 13 imao Bošnjak.

Kod gostiju, Čeri je imao 19, Krušlin i Stipanović po 17, dok je Musa postigao 15 poena.

Cibona je tokom celog meča imala prednost, u nekoliko navrata i dvocifrenu, ali je Cedevita uspela da se vrati u meč i odvede ga u produžetak.

Musa je devet sekundi pre kraja regularnih 40 minuta pogodio trojku i doneo prednost Cedeviti (74:76), ali je nakon toga Žorić pogodio dva slobodna bacanja i izjednačio rezultat.

Cibona je za poslednji napad imala nešto više od tri sekunde, lopta je stigla do Muse koji je pokušao da trojkom donese trijumf svojoj ekipi, ali nije bio precizan.

Košarkaši Cibone su dva minuta pre kraja produžetka stigli četiri poena prednosti, a potom je Tomas postigao trojku i odveo svoju ekipu na plus sedam što Cedevita nije uspela da sustigne.

Cibona u narednom kolu regionalnog takmičenja gostuje MZT-u u Skoplju, dok Cedevita dočekuje Crvenu zvezdu.

U nedelju se sastaju Mega Bemaks - Olimpija i Crvena zvezda - Budućnost, a kolo će u ponedeljak zatvoriti Igokea i MZT.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво